TERNAT heeft twee nieuwe streekproducten: Yellow Cello en Limon Cello van 't Geel Genot

C21

TERNAT heeft twee nieuwe streekproducten: Yellow Cello en Limon Cello van 't Geel Genot

Dsc_0525_knip_perc
 
Dsc_0522_knip
Dsc_0523_knip
Dsc_0516
 
Dsc_0520
 

Streekproductenwinkel 't Geel Genot in de Gemeentehuisstraat pakt uit met twee nieuwe zelfgemaakte ambachtelijke producten: de frisse Yellow Cello en de klassieke Limon Cello.

Elk seizoen pakt ' t Geel Genot  uit met een variant op zijn ambachtelijke advocaat. Deze zomer is dat met banaansmaak en in de herfst wordt het advocaat met honig. " In de lente wilden we advocaat met limoncello maken maar we vonden geen enkele limoncello die geschikt was en dus besloten we om er zelf te maken", vertelt Christophe. "Meteen hadden we een nieuw ambachtelijk product erbij voor onze winkel."

"Onze ambachtelijke limoncello wordt gemaakt van de zeste van citroen", legt Anne uit. Zeste is een vakterm voor de dunne schil van citrusvruchten, zonder ook maar een greintje wit eraan.  "Die zeste laten we weken in alcohol en daar voegen we daarna suiker en water toe", gaat Anne verder.

"Maar we wilden ook nog een nieuwe variant maken", zegt Christophe. "Daarvoor namen we de zeste van witte pompelmoes die we lieten weken in alcohol en jeneverbes, waarna we er ook suiker en water aan toevoegden".

De Yellow Cello was geboren. Deze nieuwe drank is veel verfrissender dan de klassieke limoncello. Leg hem gerust in de diepvriezer. Je kunt hem puur drinken of mengen met een goede schuimwijn. Heerlijk lekker en  verfrissend bij de huidige temperaturen.

Het Geel Genot

Wil je Zelf limoncello maken? Nog een duurzame tip: van de overgebleven citrusvruchten Kun je ook nog lekkere confituur maken.

Lees ook t Geel genot is ambassadeur van het Pajottenland

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief