TERNAT voert eigen BHV-strategie

C21

TERNAT voert eigen BHV-strategie

Editiepajot_ternat_burgemeester_ronald_parys_foto_ludo_van_der_cammen
Burgemeester Ronald Parys. - Foto Ludo Van der Cammen.

Als het van de Ternatse burgemeester Ronald Parys afhangt, krijgen de kiezers bij hun oproepingsbrief voor de komende verkiezing een tekst mee waarin de kiezers er op gewezen worden dat Ternat zich niet neerlegt bij het feit dat ze nog altijd behoort tot een tweetalige kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Parys legt zijn voorstel op tafel tijdens de eerstvolgende gemeenteraadszitting.

Onlangs bevestigde de conferentie van burgemeesters van het arrondissement Halle-Vilvoorde dat zij niet kan aanvaarden dat er Europese verkiezingen worden georganiseerd zonder dat het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde wordt gesplitst.

Burgemeester Ronald Parys: “Er werd een actieplan opgesteld waarin de burgemeesters er zich ondermeer toe verbonden om hun bevolking actief te informeren over de achtergrond van hun standpunt. De Ternatse gemeenteraad besliste onlangs dat een boycot van de Europese verkiezingen geen adequaat actiemiddel is. We gingen er van uit dat we in een democratie als de onze zeer omzichtig moeten omspringen met het boycotten van verkiezingen omdat verkiezingen niet minder zijn dan de hoogste vorm van democratie.”

“Maar dat we Europese verkiezingen niet boycotten, wil niet zeggen dat wij bij de pakken blijven zitten. Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst van de gemeenteraad zal de LVB-meerderheid voorstellen om de oproepingsbrieven van de verkiezingen in juni te laten vergezellen door een tekst waarin het bestuur er op wijst dat Ternat behoort tot het Nederlandstalige taalgebied. En dat we ons als gemeentebestuur niet neerleggen bij het feit dat onze gemeente nog altijd ingedeeld is bij een tweetalige kieskring. Met als gevolg dat we in Ternat opnieuw geconfronteerd zullen worden met Franstalige propaganda die de taalkundige eigenheid van onze gemeente in gevaar brengt”, aldus burgemeester Parys.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief