TERNAT stuurt Franstalige verkiezingspropaganda terug

C21

TERNAT stuurt Franstalige verkiezingspropaganda terug

Editiepajot_ternat_ronald_parys_foto_ludo_van_der_cammen
Burgemeester Ronald Parys. - Foto Ludo Van Der Cammen.

Het gemeentebestuur van Ternat zal de Franstalige kiespropaganda die binnenkort in de brievenbussen terecht komt, naar de verantwoordelijke afzenders terug sturen. Dat was een van een pakket voorstellen die vrijdagavond door de Ternatse gemeenteraad op voorstel van burgemeester Ronald Parys (LVB) unaniem aanvaard werden, ook door de Vlaams Belangfractie.

Burgemeester Parys verraste de gemeenteraad met een drieledig pakket om de tot dusver niet doorgevoerde splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde in de belangstelling te brengen. Tijdens de vorige bijeenkomst van de gemeenteraad forceerde Parys de beslissing om de Europese verkiezingen niét te boycotten omdat “met dit soort van ingrepen de democratie niet gediend is.”

Maar dat wilde niet zeggen dat de LVB(Lijst Van Burgemeester)-meerderheid bij de pakken bleef zitten. Het Ternatse gemeentebestuur zal bij de oproepingsbrieven voor de Europose verkiezingen een document voegen waarin het standpunt van het BHV-comité over de zondermeer noodzakelijke splitsing van het kiesarrondissement nog eens precies wordt uit de doeken gedaan.

En er is meer. Ternat gaat ook in op het voorstel van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) om stickers te verspreiden met het opschrift “Alleen Nederlandstalig drukwerk aub”. Maar omdat de postbodes van De Post verplicht zijn het verkiezingsdrukwerk in alle bussen te posten, is de kans groot dat de inwoners van Ternat toch een pak Franstalige verkiezingsfolders krijgen.

Daar heeft de Ternatse burgemeester Ronald Parys het volgende op gevonden. “Wij geven de Ternattenaren de kans om al die Franstalige verkiezingsfolders – van welke partij ook – naar het gemeentehuis te brengen. Wij zorgen er voor dat al die folders terug naar afzender worden gestuurd. Op kosten van de verantwoordelijke afzender uiteraard. Dat zal hen een aardige stuiver kosten, zoveel is zeker”, aldus Parys.

Op de koop toe wil de Ternatse burgemeester ook nog eens met de plaatselijke voorzitters van de politieke partijen overwegen om de verkiezingsborden op het openbaar domein te weren. “Tot dusver was het de gewoonte dat de gemeente op een aantal locaties in het openbaar domein borden plaatste om de partijen de kans te geven affiches te plakken. Dat gaf ook de Franstalige lijsten de kans dit te doen. Indien we de borden niét plaatsen, kunnen de Franstaligen zeker géén propaganda maken in Ternat.”

De VB-fractie moest niet lang nadenken en steunde dit voorstel meteen. Maar de beslissing over het al dan niet plaatsen van de borden ligt in handen van de verschillende partijvoorzitters die heel binnenkort door burgemeester Parys bij elkaar worden geroepen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 28 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 27 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 27 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 feb 2024
Marc Sluys | 16 feb 2024
Ingezonden | 14 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 13 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 09 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 07 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 07 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 05 feb 2024

archief