TERNAT - Schoolraad pleit voor behoud gemeentelijk onderwijs in Sint-Katherina-Lombeek

TERNAT - Schoolraad pleit voor behoud gemeentelijk onderwijs in Sint-Katherina-Lombeek

Img_3389
 
Img_3390
De gemeente moet gebruikmaken van de aangeboden subsidies om de school verder uit te bouwen, vindt de schoolraad.
 

De schoolraad, de ouders en het schoolteam pleiten unaniem voor het behouden van het gemeentelijk onderwijs op de Nieuwbaan te Sint-Katherina-Lombeek. Na het intrekken van de intentie van het schepencollege om de gemeenteschool over te dragen aan het katholiek onderwijs ging een werkgroep van de meerderheidspartijen aan de slag. Uit de presentatie van de gemeentelijke ambtenaar bleek dat uit maanden gepalaver enkel het besluit kwam dat er kwaliteitsvol onderwijs moet zijn in alle wijken. De gemeenteschool kan daar dus het beste voor zorgen vindt de schoolraad.

De schoolraad van de gemeentelijke basisschool De Kiem Lombeek besluit unaniem met steun van ouders en schoolteam dat de gemeente zelf inrichter van gemeentelijk basisonderwijs moet blijven. 

De schoolraad heeft vertrouwen in het gemeentelijk basisonderwijs en het schoolteam, alsook in de mogelijkheden die het schoolbestuur als inrichter van het gemeentelijkbasisonderwijs heeft.

 

"Wij geloven dat het organiseren van gemeentelijk basisonderwijs de beste garantie biedt op openbaar onderwijs voor ieder kind in elke dorpskern", zegt de schoolraad.

"De vrijheid van onderwijs zorgt voor een gedifferentieerde inspiratie en sterke engagementen in scholen. Het opnemen van deze actorrol zorgt ervoor dat het bestuur voeling blijft hebben met en direct kan inspelen op de lokale noden (vb. anderstalige instroom, capaciteit, kansarmoede, …), het pedagogisch project mee vorm kan geven en bijgevolg op deze manier inzet op het creëren van gelijke kansen voor iedere burger. Een bijkomende meerwaarde wordt gecreëerd door het inzetten van een sterke samenwerking  tussen de gemeentelijke diensten.

 
Het team van GBS De Kiem Lombeek heeft een duidelijke onderwijsvisie en de vereiste kwaliteiten om te werken aan toekomstgericht onderwijs, rekening houdend met de toenemende complexiteit en diversiteit van de maatschappij. Het verslag van juni 2017 over de doorlichting door de dienst Onderwijs Inspectie laat hier geen enkele twijfel over", stelt de schoolraad..
        "We pleiten hierbij voor het behoud van de huidige eigenheid van deze school"
"De bevraging bij ouders leert dat ze kiezen voor het familiaal karakter, de zorgzame visie, vrije keuze tot levensbeschouwing en een school als weerspiegeling van de maatschappij. Deze keuzes primeren duidelijk boven de infrastructuur, die hoewel verouderd, nog steeds bruikbaar is, maar op termijn aan vernieuwing toe is. We willen dat deze keuzes gerespecteerd worden", zegt de schoolraad.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 04 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2020

archief