TERNAT - N-VA vindt invoering zone 30 ondemocratisch en inefficiënt

TERNAT - N-VA vindt invoering zone 30 ondemocratisch en inefficiënt

Img_4590
Nele Vandenbulcke, Joanna De Godt en Dimitri Vandenhende van het N-VA-bestuur
 
22717e7c-0d95-4249-a5f7-b18573423004
Een auto doet er aan 30 km/uur 3 minuten over in plaats van 2 minuten aan 50 km/uur om de hele zone door te rijden.
 

N-VA vindt de invoering van een permanente en grote zone 30 in een landelijke gemeente overdreven en inefficiënt. Bovendien betreurt de partij dat er geen debat in de gemeenteraad is geweest maar dat de maatregel "stoemelinks" werd ingevoerd. Schepen van Mobiliteit Gunter De Smet wijst erop dat het voorstel in verschillende werkgroepen werd besproken en dat de impact voor een wagen miniem is. Een auto doet er inderdaad aan 30 km/uur 3 minuten over in plaats van 2 minuten aan 50 km/uur om de hele zone door te rijden. (Zie ook: Zone 30 van Marktplein tot station en Inwoners werken plannen voor leefbaar centrum uit)

"Wij zijn absoluut voor het gebruik van 30 km/u zones waar nodig, nuttig en gedragen, maar absoluut niet permanent, niet dag en nacht en ook niet over een zeer lange afstand in een landelijke gemeente.Bovendien hebben wij ernstige vragen bij de representativiteit van een mobiliteitsraad die zich vooral bezig houdt met het positief adviseren en het laten uitvoeren van het programma van de fietsersbond waarna het college uitvoert zonder enig democratisch overleg of draagvlak.Ternat heeft 16.000 inwoners en ongeveer 8.000 ingeschreven wagens die de gemeentelijke kas spijzen en die dus ook moeten meetellen. Als men het echt meent met burgerparticipatie, organiseer dan een volksraadpleging voor echt ingrijpende maatregelen en laat een democratisch orgaan zoals de gemeenteraad haar rol spelen! Een ‘stoemelingse’ en dogmatische invoering tijdens de komkommertijd in de hoop dat het verzet snel doodbloedt is onaanvaardbaar", zegt N-VA-bestuurslid Dimitri Vandenhende.

"Inhoudelijk is een permanente en grote zone 30 in een landelijke gemeente overdreven en inefficiënt omdat het onafdwingbaar is en tot normvervaging leidt op de plaatsen én momenten waar het wel hard nodig is, nl aan scholen, pleinen en markten. N-VA Ternat vraagt al 12 jaar duidelijke variabele zone 30 borden, die wel degelijk hun werking bewijzen in talloze landelijke buurgemeenten.We begrijpen ook totaal niet waarom de volledige Statiestraat zone 30 moet worden terwijl er recent enkele meters verder parallel een duur, breed en veilig fietspad werd aangelegd tussen steenweg, station en de scholen! Misschien kunnen de mobiliteitsraad en het college in eerste instantie deze fietsroute extra in de kijker plaatsen?Het laten uitvoeren van meer snelheidscontroles door de politie tijdens deze test-periode mag dan wel positief zijn, maar daar is geen reusachtige zone 30 voor nodig. Handhaving van de bestaande zones 30 aan de scholen en vooral de zones 50 inTernat, Lombeek én Wambeek waar inderdaad vaak een snelheidsprobleem is lijkt ons veel belangrijker en nuttiger!", zegt Dimitri. N-VA Ternat pleit voor een doordacht mobiliteitsplan waar het verhaal niet gaat over het uitsluiten en beperken van bepaalde weggebruikers in het voordeel van andere weggebruikers. Het mobiliteitsplan moet een ‘EN EN EN verhaal’ zijn. Waar iedereen naast elkaar, vlot en veilig, deel mag én kan uitmaken van het verkeer in Ternat.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2020
GVC
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 19 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 13 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 29 dec 2020

archief