TERNAT - Voor 50 euro een warmtescan van je woning

TERNAT - Voor 50 euro een warmtescan van je woning

Warmtescan
Via infrarode camerabeelden worden energieverliezen in de woning vastgelegd.
 

Dankzij een financiele tussenkomst van de gemeente kun je voor slechts 50 euro in plaats van 210 een warmtescan laten uitvoeren door vzw Klimaatpunt. Die legt via infrarode camera- beelden energieverliezen in de woning  vast. Op basis van een beknopt verslag van de warmteverliezen is het vervolgens mogelijk om energiebesparende aanpassingen aan de woning uit te voeren, welke automatisch leiden tot verbeterde energieprestaties.

“30% van de energie in een woning gaat verloren via het dak, 20% via de muren, 15% via ramen of deuren en 10% via de vloer. Het lokaal bestuur heeft de ambitie om inwoners te stimuleren tot een structureel duurzaam energieverbruik. Het opsporen van deze onvermoede warmteverliezen kadert in deze ambitie”. Aldus schepen van duurzame ontwikkeling Gunter Desmet  

Niet alleen bij oude woningen is het zinvol om een warmtescan uit te voeren, ook bij een nieuwbouw kan het gebruikt worden om energielekken aan te tonen. Ook is een warmtescan een goede voorbereiding voor het starten van een BENOvatietraject. Een warmtescan uitvoeren kan enkel tijdens de herfst en winter. Het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten moet voldoende groot zijn, anders is het warmteverlies niet of niet goed te meten.

Dankzij tussenkomst van de gemeente betaal je als inwoner 50 euro i.p.v. 210 euro.

Een warmtescan aanvragen, kan via warmtescan@klimaatpunt.be of duurzaamheid@ternat.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2020
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 13 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 29 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 dec 2020

archief