TERNAT - Kosteloze picknick in domein Kruikenburg tijdens dag van het park

C21

TERNAT - Kosteloze picknick in domein Kruikenburg tijdens dag van het park

Dagvanhetpark__editiepajot
Repro Editiepajot.

Sinds eind november vorig jaar beschikt de gemeente Ternat over een heus parkgebied mét vijver rond het kasteel Kruikenburg. De gemeente kocht het parkdomein over van de Broeders van de Christelijke Scholen. Tijdens de dag van het park op zondag 31 mei staat het parkgebied Kruikenburg helemaal in de belangstelling.

De gemeentelijke dienst milieu-mobiliteit heeft - in samenwerking met de dienst Cultuur - een gevarieerd programma in elkaar geknutseld. Het is de eerste keer dat de gemeente Ternat meedoet aan de dag van het park.

Tussen 8 en 10 uur start er aan de ingang van het kasteel Kruikenburg een mountainbikeroute. Om 11 uur begint er een akkerwandeling die zes kilometer lang is.

Burgemeester Ronald Parys opent de Ternatse dag van het park officieel om 13 uur en tegelijkertijd begint er een picknick in het park met patrijzenbrood en diverse hapjes op de weide van het kasteel Kruikenburg. Deze picknick wordt kosteloos aangeboden door het gemeentebestuur en opgeluisterd door de kleine fanfare van Musikalo.

Het is geen toeval dat er patrijzenbrood wordt geserveerd tijdens de picknick. De gemeente Ternat adopteerde immers de patrijs – een akkervogel – en engageerde er zich samen met het Regionale Landschap Zenne, Zuun en Zoniën er toe om ingrepen te doen die het leven van de akkervogels in het algemeen en de patrijs in het bijzonder te vergemakkelijken. In de deelgemeente Wambeek zijn er nog flink wat akkervogels – en ook patrijzen – te zien.

Om 14, 15 en 16 uur staan er demonstraties schapendrijven door Ely Van Vaerenbergh op het programma. Tussen 10 en 17 uur kunnen de deelnemers aan de Ternatse dag van het park terecht op doorlopende activiteiten. Zoals: een zoekwedstrijd, een touwen- en hindernissenkoers, een tentoonstelling “Ternat op reis” van de Ternatse cultuur- en heemkring, een schminkstand voor kinderen en standen van verscheidene verenigingen op de binnenkoer van het kasteel. Om 17 uur wordt de dag van het park op domein Kruikenburg afgesloten met het optreden van de popgroep “Constantly Pregnant”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2009
Ludo Van Der Cammen
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief