TERNAT/AFFLIGEM/ROOSDAAL/LIEDEKERKE - Eerste editie van Taal in TARL is een succes

TERNAT/AFFLIGEM/ROOSDAAL/LIEDEKERKE - Eerste editie van Taal in TARL is een succes

20201229-taalintarl
Dinsdag ging de oudste groep van het taalkamp op bezoek bij de bewoners van de assistentiewoningen van De Sibbe in Sint-Katherina-Lombeek. De kinderen verrasten de bewoners met zelfgemaakte kerstkaarten.
 
De eerste editie van Taal in TARL was een succes. Maar liefst 34 kinderen namen tijdens de kerstvakantie deel aan het driedaagse taalkamp waar ze spelenderwijs het Nederlands oefenden.
 
De gemeenten Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke slaan de handen in elkaar om een taalstimulerend vakantieaanbod te organiseren voor kinderen die thuis amper of geen Nederlands spreken. Door de stijgende coronacijfers werd de eerste editie in de herfstvakantie afgelast, de ingeschreven kinderen kregen in de plaats een taalpakket aan huis geleverd. In de kerstvakantie ging het kamp wel door, 34 kinderen hebben een leuke 3-daagse beleefd.
 
In de voormiddag oefenden de kinderen Nederlands: lezen, spreken, schrijven, luisteren… in groepjes opgedeeld volgens taalniveau. In de namiddag was het tijd voor ontspanning: buiten spelen, knutselen, liedjes zingen, dansen, spelletjes spelen die de begeleiders hadden voorbereid…
 
Dinsdag ging de oudste groep op bezoek bij de bewoners van de assistentiewoningen van De Sibbe in Sint-Katherina-Lombeek. De kinderen verrasten de bewoners met zelfgemaakte kerstkaarten.
 
De activiteiten worden begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers die ervaring hebben met het werken met kinderen en het aanleren van het Nederlands. De gemeenten nog altijd op zoek naar vrijwilligers (plus 18-jarigen) met pedagogische vaardigheden.
 
Heb jij interesse om ook één van deze taalstimulerende activiteiten te begeleiden? Neem dan contact op met de jeugddienst van je gemeente.
 
Inschrijven voor Taal in TARL in de krokusvakantie kan nu al, via https://webshopaffligem.recreatex.be/Activities/Overview 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 05 mrt 2021
Guido Van Cauwelaert | 01 mrt 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 27 feb 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 26 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 25 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 10 feb 2021

archief