TERNAT - Gemeente investeert in buitensport

C21

TERNAT - Gemeente investeert in buitensport

7d5df59f-9022-42f7-b1e7-e8a7878a8682
In Coronatijden won het gebruik van buiten sporttoestellen snel aan populariteit”, zegt De Paepe. Ook in een context na de pandemie bieden dergelijke toestellen tal van voordelen voor wie wil bewegen. “
 
Dca8c6f5-99d0-489f-8f42-a5d4f4d96ed1
 

 Om het publieke sportaanbod te verbreden in onze gemeente stelde gemeenteraadslid Arno De Paepe (N-VA) gisterenavond voor aan de gemeenteraad om een investering goed te keuren om een eerste buiten sporttoestel aan te kopen voor de sportsite van Ternat. “Een primeur voor onze gemeente”, stelt Arno De Paepe. “De publieke ruimte is voor de Ternattenaar de plek bij uitstek om elkaar te ontmoeten en daarbij is sportbeoefening en recreatie een van de middelen om te verbinden.”

“In Coronatijden won het gebruik van buiten sporttoestellen snel aan populariteit”, zegt De Paepe. Ook in een context na de pandemie bieden dergelijke toestellen tal van voordelen voor wie wil bewegen. “Het is gratis en je plant je bezoek wanneer je dat wil, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. 

Je kunt het bovendien perfect combineren met een wandeling of een jogging. Zowel recreatieve als competitieve sporters kunnen zo het genot van buiten sporten (her)ontdekken”, vervolgt De Paepe.

“De ‘strongbox’ gevestigd op de sportsite van ‘Outdoor Ternat’ te Wambeek bewees gedurende de pandemie dat er veel vraag is naar dergelijke vormen van buitensporten. Als gemeente moeten we een uitbreiding kunnen realiseren van meer outdoor fitnesstoestellen op andere locaties in Ternat, dan zal dit ongetwijfeld resulteren in een succesverhaal. Ik heb er vertrouwen in dat de sportende Ternattenaren veel gebruik zullen maken van deze nieuwe infrastructuur”, besluit De Paepe. 

Voor de aankoop van dergelijk toestel stelde De Paepe voor om een barenpark aan te kopen, welke door tal van sporters voor allerhande trainingen veelzijdig kan gebruikt worden. Deze werd unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad afgelopen donderdag en zal in de loop van het voorjaar geplaatst worden op de site.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2021
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021
Guido Van Cauwelaert | 10 dec 2021

archief