TERNAT - N-VA wil maatregelen tegen de verloedering van de stationsomgeving.

C21

TERNAT - N-VA wil maatregelen tegen de verloedering van de stationsomgeving.

67c9cd40-a402-47f2-b40f-4c7ba15ee431
 

De stationsomgeving behoort tot een van de drukste knooppunten in onze gemeente. Dagelijks nemen honderden pendelaars en schoolgaande jeugd hier het openbaar vervoer. We merken dat het stationsplein sinds zijn herinrichting ook dienst doet als een ontmoetingsplek. Dat is uiteraard goed nieuws, een heropleving van deze omgeving is  onze gezamenlijke ambitie, stelt N-VA.

Sinds het telewerken niet meer verplicht is merken we dat het aantal pendelaars opnieuw met grote mate is toegenomen. Het brengt opnieuw een grote drukte met zich mee dat samengaatgaat met meer afval. Op het stationsplein vinden we jammer genoeg maar één gemeentelijke vuilbak, namelijk gelegen naast de bushalte, die de hele week lang volledig uitpuilt van het afval. Deze afvalberg draagt absoluut niet bij tot het imago van de gemeente. 

Hierbij gepaard zien we sinds enige tijd in en rond het stationsgebouw de aanwezigheid van bepaalde groepen die zich weinig aantrekken van de normen. In deze onverschilligheid maken zij van het vrij toegankelijke stationsgebouw hun speeltuin om rond te hangen en hun afval uit te strooien op en naast de zitbanken. Dit naar grote frustratie van de pendelaars die hier ’s ochtends op hun trein wachten. 

Zoals geweten vinden we deze jongerengroepen ook terug aan de ronde zitbanken op het stationsplein. Deze banken zijn naar mijn mening de afgelopen maanden getransformeerd in publieke vuilbakken. Ook maken zijn gebruik van de publieke toiletten waarbij deze vaak vuil worden achtergelaten, opnieuw tot grote frustratie van de pendelaars. 

Graag stelt de N-VA fractie aan deze gemeenteraad voor om meer vuilbakken te plaatsen en een stickercampagne (zie voorstel van stemming) op te trekken ter sensibilisering van de aanwezigen op het stationsplein. Daarnaast raad ik het gemeentebestuur aan om bij regelmaat de beschikbare mobiele camera’s in deze omgeving te plaatsen en te zorgen voor een lik-op-stukbeleid. Tenslotte moeten we samen zorgen voor meer sociale controle en een mentaliteitswijziging. 

Voorstel van stemming

Gelet op de steeds toenemende verloedering van onze mooie stationsomgeving stel ik aan de gemeenteraad het volgende voor:

- Het plaatsen van twee bijkomende vuilbakken op het gemeenteplein die bij voorkeur gelegen zijn in de buurt van de zitbanken waar het meeste zwerfvuil zich bevindt.

- Het plakken van grote stickers (e.g. Mooimakers-campagne)op de ronde zitbanken voor aanwezigen te sensibiliseren geen zwerfvuil achter te laten.

Budgettaire impact

De kost van twee vuilbakken + het ontwerpen en laten maken van grote stickers ter sensibilisering.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2022
Guido
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022

archief