TERNAT - Groen wil veilige kruising van fietssnelweg met Heirbaan

C21

TERNAT - Groen wil veilige kruising van fietssnelweg met Heirbaan

Brug_heirbaan_foto_gom
De provincie wil de fietssnelweg over het smalle Heirbaanbrugje sturen.
 

Het traject van de fietssnelweg Aalst-Brussel werd oordpronkelijk volledig langs de noordzijde van de spoorweg voorzien. Ingevolge het advies van ANB om de fietssnelweg niet door het natuurgebied ten N van de spoorweg tussen Heirbaan en station SMB te laten lopen wil de provincie nu een switch van N naar Z maken over de Heirbaan-spoorwegbrug. Aan het station SMB zou er een tunnel onder de spoorweg komen waardoor men weer op het N tracé komt dat voor de volledige fietssnelweg voorzien was.

De Ternatse gemeenteraadscommissie heeft zich echter unaniem uitgesproken tegen het autovrij maken van de Heirbaan thv de spoorwegbrug.

"Auto- en landbouwvoertuigen in twee richtingen in combinatie met een fietssnelweg over een rijweg van 3,5 m breed lijkt mij uiterst gevaarlijk", zegt gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert. "Daarom stel ik voor de switch van N naar Z reeds te maken aan de brug van de Reukenstraat. De koker is 3,6 m breed en er is geen autoverkeer toegelaten. Het traject ten Z loopt dan over het doodlopend stuk Heirbaan en 500 m aan te leggen fietspad naast de spoorweg in landbouwgebied", zegt het Groen gemeenteraadslid.

Ik stel ook voor een eenvoudige doorgang onder de Heirbaan te maken net voor de brug, waar de weg zo’n 3 m hoger ligt (een eenvoudige en goedkope ingreep die de veiligheid enorm verhoogt). De provincie wil het echter allemaal niet snappen omdat het studiebureau zijn huiswerk blijkbaar niet goed gemaakt heeft", besluit het raadslid.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2022
Guido
Guido
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 09 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022

archief