TERNAT - Toneel Tijl verhuist naar New York met Van de brug af gezien

C21

TERNAT - Toneel Tijl verhuist naar New York met Van de brug af gezien

348b11a5-5631-43aa-afb7-e6234c38163c
 

Na een komedie in het najaar gooit ToneelTijlTernat het weer over een andere boeg deze lente met de Amerikaanse klassieker Van de brug af gezien van Arthur Miller. Een prachtig verhaal over liefde, immigratie en het gezinsleven in het New York van de jaren 50. Het publiek van Tijl zal op 5, 6 en 7 mei weer kunnen achterover leunen in de zetels van De Ploter om ondergedompeld te worden in dit meeslepend meesterwerk.

 
In Van de brug af gezien zien we een verhaal dat zich afspeelt in het midden van de Italiaanse immigrantenbuurt van Brooklyn, New York City. Daar woont Eddie Carbone samen met zijn vrouw Beatrice en haar nichtje Catherine. Wanneer er nog twee neven van Beatrice illegaal aankomen in New York barst het kleine appartement bijna uit zijn voegen. De twee mannen zijn op zoek naar werk, maar zoeken ook hun plaats in het gezin. En dan ontvouwt zich een intens drama dat de familie volledig verscheurt. Kom zelf maar kijken hoe dat afloopt…
 
De regie van deze voorstelling is opnieuw in handen van Pieter Klinck die in Ternat al menig spektakelstuk op poten heeft gezet. Denk maar aan Tijl & Filip II voor 50 jaar Tijl, maar ook STUK of Ware Vrienden, waar ook elke keer heel wat Tijlers op het podium stonden. Deze keer wordt het intiemer, maar niet minder krachtig. De sfeer zal nostalgisch zijn met straffe decors en mooie kostuums. Voeg daar nog het acteertalent van de Tijlers aan toe en het wordt sowieso een topavond. Ongetwijfeld een stuk dat zal blijven nazinderen en waar ook in de Tijlbar achteraf nog verder over nagepraat zal worden. 
 
ToneelTijlTernat speelt Van de brug af gezien op donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 mei. De voorstelling start telkens om 20 uur in CC De Ploter en gaat door volgens de geldende coronamaatregelen. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar aan de balie van CC De Ploter of op www.ccdeploter.be. 
Spelers: Kevin De Baerdemaeker, Heidi D’herde, Geo Raspé, Florian Stegen, Indra Dresselaers, Ewald Coppens, Ivo Platteau, Ludo Platteau, Bart De Pever en Goan Allebosch
 
Voor meer informatie over ToneelTijlTernat, ga naar Toneel Tijl Ternat.
Contactpersoon ToneelTijlTernat: Els Van Vaerenbergh, 0485 05 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2022
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022

archief