TERNAT - Open Monumentendag over T’Serclaes en zijn kasteel

C21

TERNAT - Open Monumentendag over T’Serclaes en zijn kasteel

5a122615-acde-45d9-9d89-adccf56bfa06
 

 In het kader van Open Monumentendag organiseert het lokaal bestuur Ternat op zondag 11 september 2022 een rijk gevuld programma op en rond de site van kasteel Kruikenburg. 

 

“We kiezen doelbewust voor een breed en gevarieerd aanbod, zodat iedereen kan kennismaken met ons rijk historisch verleden”, aldus Geert De Feyter, schepen bevoegd voor onroerend erfgoed.

 

Voor de geschiedenisliefhebbers is er een lezing van gerenommeerd historicus Roel Jacobs, waarin het onderscheid tussen feit en mythe in kaart gebracht wordt rond de figuur van Everaard t’ Serclaes. 

De lezing gaat door in de Sint-Gertrudiskerk en is volledig gratis bij te wonen. Er dient weliswaar wel ingeschreven te worden, digitaal via www.ticketgang.be/tickets/ternat of aan de balie van de bibliotheek. 

 

Daarnaast worden de kasteeldeuren geopend voor bezoekers die kiezen voor een gegidste rondleiding. De rondleiding passeertlangs hoeken en kantjes van het kasteel en uitzonderlijk voor Open Monumentendag zal ook de zolder te bezichtigen zijn, wat een unicum is. Voor de rondleidingen is het eveneens nodig om in te schrijven, digitaal via www.ticketgang.be/tickets/ternat of aan de  balie van de bibliotheek. 

 

Doorlopend kan je langsgaan bij het tentenkamp van Randatlas, waar een verhaal, herinnering of anekdote over Ternat kan gedeeld worden met de medewerkers. Zij verzamelen namelijk verhalen van inwoners over hun beleving als inwoner van de gemeente, zij gaan op zoek naar plekken, gebeurtenissen… die voor jou betekenis hebben.

 

Het geheel wordt opgeluisterd door een heuse doedelzakfanfaredie de hele dag rond en door het kasteeldomein zal trekken. Tevens worden er op de binnenkoer randanimatie en eet- en drankstandjes voorzien. 

 

Het wordt met andere woorden een feestelijke Open Monumentendag om individueel of met de hele familie van te komen genieten.

 

Info: ternat.be/openmonumentendag2022 - www.randatlas.be -www.ticketgang.be/tickets/ternat

 

Eerder verschenen

De heren Tserclaes van Cruckenbourg

https://editiepajot.com/regios/19/articles/72074

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2022
Guido
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022

archief