TERNAT - OCMW verdeelt voedselwaardebonnen aan gezinnen in kwetsbare situaties

C21

TERNAT - OCMW verdeelt voedselwaardebonnen aan gezinnen in kwetsbare situaties

F6ad297d-47b4-4692-9807-be5f6be873fb
 

Heel wat inwoners van Ternat zitten in een financieel moeilijk en kwetsbare situatie door o.a. de energiecrisis maar ook in nasleep van de corona-crisis. Om hen te ondersteunen neemt het Sociaal Huis Ternat het verdelen van voedselwaardebonnen, in te wisselen bij supermarkten in Ternat, op in zijn reguliere werking.  

 

“Tijdens de coronapandemie ontvingen wij en de andere lokale besturen subsidies om mensen in armoede te ondersteunen. Ternat kocht met deze subsidies o.a. waardebonnen aan, in hoofdzaak te besteden voor de aankoop van voedsel, en verdeelde deze aan mensen die het moeilijk hadden. We merkten dat dit initiatief zeer goed werd onthaald. Het is dan ook een snelle en concrete manier om mensen te helpen. We hebben daarom beslist deze dienstverlening verder aan te bieden en dus op te nemen in onze reguliere werking.” aldus Schepen van welzijn Anna Parys.

 

Afhankelijk van de individuele situaties ontvangen gezinnen deze voedselwaardebon één keer per jaar of gespreid over een aantal maanden. Om in aanmerking te komen wordt er steeds eerst een individueel sociaal en financieel onderzoek gevoerd waarbij de voorwaarden om in aanspraak te komen voor deze waardebonnen wordt afgetoetst. De maatschappelijk werkers onderzoeken ook meteen of deze mensen recht hebben op andere sociale voordelen zoals bvb. sociaal elektriciteitstarief, verwarmingstoelage …

 

Open Sociaal Huis Ternat

Mensen in een kwetsbare situatie of met een laag inkomen kunnen steeds met al hun vragen en bezorgdheden terecht in het sociaal huis. De maatschappelijk werker bekijkt met hen op welke (sociale) rechten zij een beroep kunnen doen en op welke manier zij ondersteund kunnen worden. 

 

Het sociaal huis is vrij toegankelijk op maandagvoormiddag, woensdagnamiddag en donderdagavond. Op andere momenten kan iedereen, na het maken van een afspraak, ook bij het Sociaal Huis terecht. 

 

Contact
Anna Parys

anna.parys@ternat.be - 0498 82 00 71

 

Sociaal Huis

socialedienst@ternat.be – 02 582 47 85

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2023
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2023
Guido van Cauwelaert | 15 mrt 2023
Guido van Cauwelaert | 14 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 mrt 2023
Guido van Cauwelaert | 10 mrt 2023
Guido van Cauwelaert | 02 mrt 2023
Guido van Cauwelaert | 25 feb 2023
Guido van Cauwelaert | 20 feb 2023
Guido van Cauwelaert | 20 feb 2023

archief