TERNAT - Eindelijk controle blauwe zone aan treinstation

C21

TERNAT - Eindelijk controle blauwe zone aan treinstation

Editiepajot_blauwe_zone
Repro VDCL.

Sinds september 2005 werd de blauwe zone aan het Ternatse station uitgebreid met als bedoeling parkeerplaatsen te creëren voor de winkelende mensen. De controle op naleving van deze blauwe zone bleef tot op heden echter dode letter. Maar vanaf begin september komt daar verandering in.

Stef De Mesmaeker van N-VA-Ternat: “Het kwam de laatste tijd zo ver dat winkelende mensen die even fout parkeerden – omdat heel de blauwe zone werd ingenomen door langparkeerders – meteen op de bon werden geslingerd, terwijl al de mensen die zonder schijf de volledige blauwe zone voor een hele dag bezetten ongemoeid worden gelaten.”

N-VA Ternat en zijn kartelpartners CD&V en SP.A-GRAS hebben de voorbije jaren regelmatig deze wantoestand aangeklaagd. “Maar het Ternatse college van burgemeester en schepenen bleef zich tot op heden nog steeds achter het feit verbergen dat de bevoegdheid voor verbaliseren in de blauwe zones te Ternat nog niet duidelijk was omdat sinds 2003 de bevoegdheid voor blauwe zones bij de gemeenten zelf ligt”, aldus De Mesmaeker.

“Door dit gedoogbeleid van de gemeente zijn er de laatste maanden tijdens de werkdagen bijna geen plaatsen meer vrij in de blauwe zone om even te parkeren, waardoor vele mensen de handelszaken in de Statiestraat links laten liggen en elders hun boodschappen gaan doen.”

“Omdat deze niet verbaliserende houding de handelaars handenvol geld kost en ons het begrip ‘redelijke termijn’ om een bevoegdheidsverdeling op punt te stellen na vier jaar toch ruimschoots overschreden lijkt, heeft N-VA Ternat dit de laatste maanden opnieuw verschillende malen aangekaart”, laat Stef De Mesmaeker verstaan.

“Het college van burgemeester en schepenen heeft nu eindelijk zijn mobiliteitsambtenaar duidelijke instructies gegeven en in samenspraak met de politie zal er vanaf september eindelijk controle op de naleving van de blauwe zone aan het station van Ternat gebeuren. In een eerste fase zullen alle mensen die zonder schijf in deze zone staan een verwittiging krijgen via een brief onder de ruitenwisser. In een tweede fase zal er daadwerkelijk worden geverbaliseerd.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2009
Ludo Van Der Cammen
Repor VDCL
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief