Open Vld+ Ternat wordt Blauw Ternat

C21

Open Vld+ Ternat wordt Blauw Ternat

3101adbf-cab8-4891-a281-785f38c1d45f
 
4a3fdeb5-ad85-4e36-b295-8468c84efd1d
 

Het was reeds geweten dat Open Vld+ Ternat en N-VA Ternat met één gezamenlijke lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 zouden trekken in Ternat. De Ternatse liberalen laten nu weten dat ze dit zullen doen onder de naam Blauw Ternat. 

Maar van waar de naam “Blauw Ternat”? 

Afdelingsvoorzitter Steve Convents verduidelijkt waarom Open Vld+ Ternat niet onder de vlag van Open Vld naar de verkiezingen gaat:

Het is zeker geen keuze tegen Open Vld , want wij blijven allemaal lid en onze afdeling blijft ook verbonden met Open Vld.  Wij blijven natuurlijk liberalen. Graag benadruk ik waar liberaal voor staat : het individu staat centraal en zo weinig mogelijk inmenging van kerk en staat en ik heb uit mijn omgeving begrepen dat wel 90% van de mensen van allerhande pluimage zo willen leven.  De kleur blauw staat voor puur of zuiver. Blauw is daarom wel een passende partijnaam voor de lokale verkiezingen, want zo zijn wij : blauw verbindt ons allen en niet voor niets spreekt men in Ternat van “ de blaa “.

 

Blauw dekt ook meerdere lagen. Zo kan Blauw ook verwijzen naar de nieuwkomers die mee werk gaan maken van het nieuwe verhaal. We gaan op zoek naar nieuwe mensen die mee willen brainstormen, ideeën willen uiten en werk willen maken voor een stevig programma voor ons dorp. Ik denk en ik ben ervan overtuigd dat dit echt een meerwaarde zal zijn.

Fractieleider Frans Holsters voegt er nog aan toe :

Het is niet de eerste Open VLD-afdeling in onze regio die deze keuze maakt , zo kan er bvb verwezen worden naar Blauw Dilbeek. Met de naam Blauw stellen we ons écht open voor Ternat , Sint-Katherina-Lombeek en Wambeek en leggen ons hart in het midden van onze drie dorpen , onze buurten en straten. Voor ons heeft het altijd al over mensen gegaan , maar ook over kansen bieden , vrijheid schenken en verantwoordelijkheid nemen.

We streven naar verbinding en verzetten ons tegen verzuring. Ternat mag groeien , maar moet vooral bloeien. Want naast welvaart, willen we vooral inzetten op het welzijn voor alle Ternattenaren. Vernieuwing en verruiming zijn twee sleutelwoorden. Door echt te luisteren naar de burger in de straat willen we samen met onze kartelpartnerN-VA tot het beste bestuur voor Ternat komen. Daarom roepen we iedereen op om ons te mailen, te bellen of aan te spreken met hun ideeën , sluit Steve Convents af.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief