TERNAT/ VARIA - VWBO wil gebruik maken van bedrijfsopvangdiensten CKO Breugelkind

C21

TERNAT/ VARIA - VWBO wil gebruik maken van bedrijfsopvangdiensten CKO Breugelkind

Editiepajot_ternat_vwbo_foto_ludo_van_der_cammen
De hoofdzetel van CKO (Centrum Buitenschoolse Opvang) Breugelkind aan de Keizerstraat in Ternat. - Foto Ludo Van Der Cammen
 

Het bestuur van het Verbond voor West-Brabantse Ondernemingen (VWBO) bracht een bezoek aan de hoofdzetel van CKO (Centrum Buitenschoolse Opvang) Breugelkind aan de Keizerstraat in Ternat. Breugelkind trad zopas overigens toe als lid van het VWBO. De moegelijkheden die het CKO bied op het vlak van opvangdiensten voor kinderen van werknemers van de regionale bedrijven, zijn volgens het VWBO best interessant en kunnen voldoen aan reële noden.

Dirk Van Haeren, voorzitter van het VWBO, kreeg met zijn bestuursploeg eerst een rondleiding doorheen de opvangsite in Ternat met de administratieve diensten, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvanggebouwen. Breugelkind maakte van de gelegenheid gebruik om de bestuursleden van het VWBO - die veelal bedrijfsleider zijn - een infosessie te geven over haar dienstverlening voor bedrijfsopvang.
Ina Becu, projectverantwoordelijke bedrijfsopvang: “De afdeling bedrijfsopvang is de recentste tak binnen de al goed uitgebouwde dienstverlening van Breugelkind. Momenteel zijn er al verschillende sites actief in de Brusselse en de Vlaamse regio, ondermeer in Zaventem, Aalst, Halle, Asse en Dilbeek. Met nog verschillende andere instanties lopen er onderhandelingen voor de ontwikkeling van nieuwe sites".
Algemeen directeur Stephan Plattiau: "Breugelkind heeft goede relaties met verschillende werkgeversorganisaties en is lid van VOKA en VWBO. We willen de bedrijfsleiders duidelijk maken dat de organisatie van een bedrijfskribbe en/of bedrijfsvakantieopvang een win-win situatie is voor werkgever en werknemer",
"Veel werknemers hebben tijdens de schoolvakantieperiodes nood aan flexibele, dichtbijgelegen opvang voor hun jonge kinderen. De enorme drukte op de wegen maakt het voor jonge moeders en vaders onmogelijk nog 's ochtends en 's avonds kilometers te rijden voor een plaatsje in de reguliere kinderopvang. En grootouders bieden veelal geen oplossing meer omdat zij steeds zelf langer aan het werk blijven".
Leen Messiaen, één van de drie kwaliteitscoördinatoren van Breugelkind en specifiek bevoegd voor de binnenschoolse en bedrijfsopvang, gaf meer uitleg over het kwalitatieve aspect. “Bedrijfsopvang geniet bij ons dezelfde kwaliteitsondersteuning als de andere takken van opvang. Elke site wordt gemanaged door een ervaren verantwoordelijke en wordt ondersteund door vaste begeleidsters en losse medewerkers – monitoren - waardoor we het geheel naar een hoog kwaliteitsniveau kunnen brengen. Ook de bedrijfskribbes krijgen dezelfde opvolging als onze andere kinderdagverblijven", aldus Messiaen.
"Het budget voor het bedrijf valt echt mee. De toeslag kon beperkt worden tot ongeveer 9 euro per kind en per dag en dit zowel voor de bedrijfskribbes als vakantieopvang. Werknemers betalen 11,23 euro voor de vakantieopvang, ofwel een bedrag dat varieert volgens het inkomen voor de bedrijfskribbe. Indien het bedrijf kan aansluiten op een bestaande site kunnen er al overeenkomsten afgesloten worden vanaf enkele kinderen per dag", licht Ina Beco toe.
Voor meer info kan u terecht bij Ina Becu (0499/52.91.73) of Leen Messiaen (0494/51.96.96).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief