TERNAT - Werken verdubbeling sporen beginnen in november

C21

TERNAT - Werken verdubbeling sporen beginnen in november

Editiepajot_ternat_werken_sporen_foto_ludo_van_der_cammen
Het gemeentelijk depot op de site van het containerpark moeten worden afgebroken. - Foto Ludo Van Der Cammen
 

Vanaf volgende maand wordt ook de gemeente Ternat uitgebreid betrokken bij de aanleg van een derde en een vierde spoor langs de spoorlijn 50A tussen Brussel-Zuid en Denderleeuw. Eerst komt de deelgemeente Wambeek aan bod, daarna Sint-Katherina-Lombeek. De verdubbeling van het aantal sporen heeft plaats in het kader van het GEN, het Gewestelijke Expresnet. Spoorwegnetbeheerder Infrabel voorziet dat de werken 1.200 kalenderdagen in beslag zullen nemen.

De aanleg van het derde en het vierde spoor verloopt over een traject van achttien kilometer. Er komt langs elke zijde van de bestaande spoorlijn een spoor bij. 7,5 km situeert zich op het grond van Vorst en Anderlecht (Brussels Hoofdstedelijk Gewest), 10,5 km bevindt zich in Dilbeek (5 km) en Ternat (5,5), op het grondgebied van het Vlaamse Gewest dus.
In Ternat zal Infrabel volgende werken uitvoeren: afbraak en vernieuwen van bruggen, grondwerken, hydraulische werken, wegenwerken en nog een reeks andere werken waaronder het plaatsen van geluidsschermen. De bruggen in de Fijnestraat en de Veldbaan worden afgebroken en niet vervangen. De bruggen in de Bosstraat en de Dahlialaan worden aangepast. In de Langestraat, Schapenbaan, Weverstraat, Molenveldlos, Assesteenweg, Vianestraat, Sibbekensveldstraat en Heidestraat worden de bruggen vernieuwd.
De spoorlijnwerken geven aanleiding tot vernieuwen van de riool en de verharding in de Langestraat. De Pijpelarestraat moet worden verschoven om plaats te ruimen voor het derde en vierde spoor. Ook in de Heidestraat en de Assesteenweg moeten riolen worden vernieuwd en komt er nadien ook een nieuwe verharding. De Vianestraat moet licht worden verschoven en de Sibbekensveldstraat komt er een nieuwe asfaltlaag. Er zal naast de spoorlijn een fietspad worden aangelegd.
Om de zeer uitgebreide en zeer lang durende werken aan de spoorlijn 50A mogelijk te maken en om zo weinig mogelijk hinder te bezorgen aan de buurtbewoners, legt Infrabel een aantal stapelplaatsen aan. Deze stapelplaatsen worden op sommige plaatsen gekoppeld aan werftoegangen. Belangrijke werftoegangen zullen worden gecreëerd langs de Weverstraat, de Langestraat, de Heidestraat, de Bosstraat, de Vianestraat en de Assesteenweg. De eerste stapelplaats komt er volgende maand al en wel in de Langstraat, zes maanden later volgen de Assesteenweg en de Bosstraat.
Werken die uitsluitend kunnen uitgevoerd worden wanneer de treinen niet rijden of wanneer er minder treinverkeer is, zullen ’s nachts en tijdens de weekends worden uitgevoerd. Dat zal ondermeer het geval zijn met de afbraak van bruggen in de Fijnestraat en de Veldbaan, de montage van een brug in de Weverstraat en het plaatsen van een geluidsscherm langs de Klimopstraat. 
 
Wat is GEN-project ?
GEN staat voor Gewestelijk Expresnet. Het net zal de steden en gemeenten verbinden in een straal van dertig kilometer met de hoofdstad. Er zullen minstens vier treinen per uur rijden tijdens de spitsuren. De lijn 50A tussen Brussel en Denderleeuw wordt meer dan vroeger een snelle en directe lijn, met een nieuwe stopplaats in Anderlecht.
Voordelen ? Minder autoverkeer in en rond Brussel, meer en betere treinverbindingen en dus een degelijk alternatief voor pendelaars.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief