Poltersdorf, gezien door de bril van Robert Van der Cruys uit SINT-KATHERINA-LOMBEEK

C21

Poltersdorf, gezien door de bril van Robert Van der Cruys uit SINT-KATHERINA-LOMBEEK

Editiepajot_ternat_rober_van_der_cruys_foto_ludo_van_der_cammen
Robert Van der Cruys. - Foto Ludo Van Der Cammen
 

Robert Van der Cruys uit Sint-Katherina-Lombeek schrijft reeds tientallen jaren cursiefjes over doodgewone dingen ( www.pajottenland.be ) en reisverhalen zonder toeristische bijbedoelingen. Poltersdorf in de Moezelvallei kent Robert al dertig jaar en hij vond de tijd rijp om een boek –“Poltersdorf, gezien door een Vlaming’ - te schrijven over dit Moezeldorpje dat hij zeer lief heeft.

Robert Van der Cruys is overigens ook promotor van de plaatselijke streektaal en auteur van “Ejje mau verstuin ?” (Heb je me begrepen ?), een boek over de streektaal van Ternat. Dit boek was trouwens een primeur voor Vlaanderen omdat het tevens integraal werd opgenomen op twee cd’s. ( www.waterlo.be )
Robert bezoekt al dertig jaar het Moezeldorpje Poltersdorf en is ruim drie jaar eigenaar van een tweedeverblijf woning. Hij is overigens zeer goed geïntegreerd in de plaatselijke dorpsgemeenschap.
“Mijn boek ‘Poltersdorf, gezien door de bril van een Vlaming’, heeft geenszins de bedoeling een historische of toeristische gids te zijn van Poltersdorf. Het is een mengeling geworden van anekdoten die ik er dertig jaar heb mogen ervaren, wetenswaardigheden en weetjes over de plaatselijke activiteiten. Doelgroep zijn de vele Nederlandstaligen die de Moezelvallei bezoeken. Het zal op ieders nachtkastje liggen waar gasten overnachten. En het wordt ter plaatse aangeboden door het Heimat-und Verkehrsverein”, legt Robert Van der Cruys uit.
Onlangs is dit unieke werk voorgesteld in het bureau voor toerisme van Cochem onder ruime persbelangstelling en in aanwezigheid van Dietmar Schausten, Burgemeester van Ellenz-Poltersdorf, Wolfgang Krüger van het HVV Poltersdorf en Harald Bacher hoofd van de toeristische dienst Cochem.
De zondermeer mooi verzorgde uitgave (108 bladzijden) is ook te bekomen in het cultureel centrum De Ploter in Ternat aan de prijs van 6 euro. “De opbrengst gaat integraal naar plaatselijke activiteiten in Poltersdorf, het sympathieke wijndorpje in de nabijheid van Cochem”, besluit Robert.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief