TERNAT zamelt dopjes in voor blindengeleidehond

C21

TERNAT zamelt dopjes in voor blindengeleidehond

Editiepajot_ternat_dopjes_foto_ludo_van_der_cammen
Foto VDCL

In De Ploter werd de startdag “Ternat Dopt Mee” georganiseerd, een dopjesinzamelactie voor de aankoop en opleiding van blindengeleidehonden. Een pakkende getuigenis van Adeline met haar blindegeleidehond Xandy heeft elke aanwezige overtuigd om deze actie te steunen.

Het BCG, Belgisch Centrum voor Geleidehonden, werkt al vijf jaar samen met een bedrijven die plastic dopjes recycleren tot duurzame paletten of andere materialen. Vrijwilligers verzamelen de dopjes over het hele land en schenken de opbrengst aan het BCG. Het opleiden van blindengeleidehonden is bijzonder duur. In dopjes uitgedrukt kost de aankoop van een puppy ongeveer twee miljoen dopjes. Daar komen nog eens 27 miljoen dopjes bovenop voor de opleiding van de geleidehond. Omgerekend gaan er dus 72 ton dopjes -er gaan 400 dopjes in één kg- in de aankoop en opleiding van één hond. Dit jaar werd over het hele land al 204 ton dopjes (het cijfer tot eind oktober) ingezameld, opnieuw een recordjaar. De actie steunt niet enkel een goed doel, ze is tegelijk milieuvriendelijk, want de dopjes worden uit de PMD-zak gehouden.
 
Maar het kan nog altijd beter, meent Ann Asselman uit Ternat, want zij droomt er luidop van om met de steun van alle Ternattenaren '1 hond op 1 jaar' bijeen te sparen. Ann verzamelde eerder al massaal dopjes, samen met de leerlingen van de Ternatse middenschool Sint-Angela. Nu wordt de actie met de medewerking van het gemeentebestuur en een grote groep vrijwilligers opengetrokken naar alle inwoners. Het spandoek “Ternat dopt mee” werd door het gemeentebestuur gesponsord. De voorbije weken werden in de gemeente al zevenduizend folders bedeeld (sponsor KLIT). Iedere inwoner, club, school of werkplaats die de dopjes inzamelt kan die gratis inleveren op het gemeentelijke containerpark, tijdens de gewone openingsuren. Alleen de plastic schroefdopjes van drankflessen (water, frisdranken, melk, fruitsap) zijn goed.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2009
Ludo Van Der Cammen
VDCL
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief