ZELLIK – Erfgoeddag in het archeologisch depot van het VIOE

C21

ZELLIK – Erfgoeddag in het archeologisch depot van het VIOE

Editiepajot_logo_erfgoeddag

Goesting in een goeie brok geschiedenis? Kom dan op Erfgoeddag, zondag 25 april, naar het archeologisch depot van het VIOE in Zellik. Je volgt er het parcours van een archeologische vondst, van opgraving tot opberging. Via kijk- en knutselopdrachten komt het verleden opnieuw tot leven.

Op 25 april vindt de 10de editie van Erfgoeddag plaats. Het thema van de dag is dit jaar ‘FAKE?’. Net als de vorige editie valt Erfgoeddag samen met de Week van de Amateurkunsten (WAK.). Deze loopt van 31 april tot en met 2 mei 2010 en heeft als thema ‘Goesting’. De twee evenementen zijn samen een uitgelezen kans om erfgoed eens van een andere kant te benaderen.
 
Wat aten mensen in het verleden? Hoe kleedden ze zich en hoe woonden ze? Archeologen beweren het te weten. Maar hebben ze hiervoor wel genoeg aanwijzingen? Bepaal zelf je eigen waarheid over het verleden in het archeologisch depot van het VIOE in Zellik. Je volgt er het parcours van een archeologische vondst, van opgraving tot opberging. In het zeefatelier, het conservatielabo en de tekenkamer kom je alles te weten over de werking van het depot. In het kader van ‘FAKE?’ ontdek je fouten, misvattingen en zelfs vervalsingen van archeologen uit het verleden. Je graaft zelf een schat op, puzzelt een pot, maakt je eigen mantelspeld en leert alles over de Middeleeuwse keuken. De theatergezelschappen Asteek en Improfiel brengen, in het kader van de WAK, improvisatietheater met als thema ‘de tijdreiziger’. Een interactieve ontdekkingstocht van de archeologie, op de dunne lijn tussen feiten, interpretatie en fictie.
 
Meer info
 
Praktisch
Erfgoeddag is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste zondag na de paasvakantie. In 2010 vindt Erfgoeddag plaats op zondag 25 april. Het evenement is volledig gratis voor het publiek. Het archeologisch depot is op Erfgoeddag doorlopend open van 10 tot 18 uur.
 
Locatie
Het archeologisch depot van het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) bevindt zich op het industrieterrein van Asse-Zellik. Er is voldoende parkeerplaats.
 
Adres
Sphere Business Park
Doornveld Industrie Zone 3 gebouw 190
1731 Asse – Zellik
 
Bereikbaarheid
Gelegen op wandelafstand (10 min.) van het station van Zellik
•          Vertrek bij de uitgang van het station, op de Vliegwezenlaan.
•          Sla onmiddellijk rechtsaf bij Doornveld.
•          Volg de bocht en blijf rechtdoor stappen.
•          Draai rechts het industrieterrein op.
•          Het archeologisch depot is het tweede gebouw rechts.
 
Treinen: Brussel-Noord – Dendermonde & Dendermonde – Poperinge
Bussen tot aan het station: buslijnen 213 (Brussel – Aalst), 214 (Brussel-Aalst) en 820 (Dilbeek – Zaventem)
 
Contact
Meer info bij depotbeheerder Liesbeth Van Camp via 02 481 80 31 of liesbeth.vancamp@rwo.vlaanderen.be . Op de dag zelf: 0473 74 61 15.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2010
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief