BRUSSEL - Studenten uit ASSE vallen in de prijzen van de Beagle-wedstrijd

C21

BRUSSEL - Studenten uit ASSE vallen in de prijzen van de Beagle-wedstrijd

Editiepajot_brussel-asse_varia_beagle_02_foto_roger_mortelmans
De leerlingen van de Sint-Martinusscholen Asse campus ASO Walfergem samen met links Ruth Joos (Radio 1) en minister Ingrid Lieten (uiterst rechts). - Foto Roger Mortelmans
 
Editiepajot_brussel_varia_beagle_01_foto_roger_mortelmans
De vier groepen leerlingen hoofdprijswinnaars. - Foto Roger Mortelmans
 
Editiepajot_brussel-asse_varia_beagle_03_foto_roger_mortelmans
De leerlingen van de Sint-Martinusscholen Asse campus ASO Walfergem, (vlnr) Erika Baert, meter Kristin Van der Taelen, teamverantwoordelijke Tim Hautekiet en Sofie Van den Eynde die de extra charmeprijs kregen. - Foto Roger Mortelmans
 

De prijzen van de scholierenwedstrijd die door Canvas en diverse partners werd georganiseerd in het kader van het crossmediale project “Beagle, in het kielzog van Darwin” werden uitgereikt.

Dit gebeurde in de Koninklijke Vlaamse Academie van België in Brussel in aanwezigheid van Ingrid Lieten, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding.

Eén van de centrale thema’s van de Beagle-expeditie is het toekomstperspectief van de mens in een snel veranderende wereld. Dat was dan ook het uitgangspunt van de Beagle-wedstrijd.
 
Jongeren werd gevraagd om na te denken over de gevolgen van de klimaatverandering en kregen de vraag : “Hoe ziet jouw wereld eruit in 3009?” Op die vraag konden studenten van de derde graad van het secundair onderwijs een antwoord formuleren aan de hand van een zelfgemaakt videofilmpje, dat ze in groepjes van twee of drie samen met een peter of een meter konden uploaden op www.canvas.be/beaglewedstrijd . Op deze site kunnen de filmpjes ook bekeken worden.
 
De jury heeft met veel belangstelling de 72 ingezonden filmpjes bekeken en was aangenaam verrast door de kwaliteit, het niveau, de creativiteit en de inzet. Het beeld dat de filmpjes schetsen is vaak pessimistisch. Tien groepjes van studenten kregen als prijs een dagreis op de Noordzee met het onderzoeksschip “Zeeleeuw”, waar ook tijdens deze vaart wetenschappelijk onderzoek zal verricht worden.
 
Drie hoofdwinnaars kregen een schitterende prijs, uit Herentals is dat Robbe Dierckx en William Nagels met als peter Etienne Jordens, uit Kortrijk Bram De Jonghe, Jonas Pauwels en Roderik Desramault met peter Joachim Gruwez en uit Deinze winnen Gust Bilcke, Tomas Bolckmans met meter Veronique Van de Weghe.
 
Een extra charmeprijs kregen de makers van het meest sfeervolle filmpje. De droom van een kleuter wordt in beeld gebracht met grote aandacht voor details door leerlingen van de Sint-Martinusscholen Asse campus ASO Walfergem, Tim Hautekiet, Erika Baert, Sofie Van den Eynde met meter Kristin Van der Taelen. Met de drie hoofdwinnaars gaan zij naar Zuid-Afrika, waar ze enkele dagen aan boord van de Beagle kunnen meevaren in het kielzog van Darwin.
 
De filmpjes van alle prijswinnaars worden uitgezonden op Canvas op woensdag 2 juni.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2010
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief