Jong CD&V ASSE organiseert Koffiestop voor Haïti

C21

Jong CD&V ASSE organiseert Koffiestop voor Haïti

Editiepajot_asse_jongcdenv_koffiestop_foto_agr
Jong CD&V Asse brengt koffie, soep en elixir aan de man voor Haïti. - Foto's agr
 
Editiepajot_asse_jongcdenv_koffiestop_foto_agr__1_
Jong CD&V Asse brengt koffie, soep en elixir aan de man voor Haïti. - Foto's agr
 

De wekelijkse markt in Asse kreeg er dinsdag een bijzonder kraam bij. Jong CD&V schonk er koffie, verse paprikasoep en elixir ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

De marktbezoekers lieten zich niet onbetuigd en dronken graag iets hartverwarmend mee voor het goede doel. De actie bracht dan ook maar liefst 341,70 euro op.
 
Dat de ramp in het straatarme Haïti ook de inwoners van Asse niet onbewogen laat, konden we de afgelopen weken duidelijk merken aan de succesvolle ‘Asse voor Haïti’-campagne. Een aantal CD&V-jongeren werkten mee aan het slotevent in zaal ’t Smis. ‘Toch leefde bij ons het gevoel dat we zelf iets moesten ondernemen. De Koffiestop van Broederlijk Delen leek ons een ideale manier ons steentje bij te dragen’, zegt Kristof Gaublomme van Jong CD&V Asse.
 
Een Koffiestop is een heel eenvoudige manier om mensen hun solidariteit te laten betuigen. ‘We bieden de mensen een drankje aan, maar ze bepalen zelf hoeveel ze hiervoor willen schenken. Bovendien is het ook een sociaal gebeuren: mensen blijven even stilstaan en slaan een praatje met elkaar. Het is dus absoluut geen agressief verkoopsmodel zoals je tegenwoordig wel vaker tegenkomt.’
 
Dat het geld van de gulle marktbezoekers goed terecht zal komen, daarover bestaat bij de CD&V-jongeren niet de minste twijfel. ‘Broederlijk Delen heeft een jarenlange ervaring in Haïti. De medewerkers zijn opnieuw ter plaatse. Ze werken samen met de bevolking aan de heropbouw. Ook jongeren krijgen, via Chiro Haïti, een belangrijke rol bij de herstellingswerken’, besluit Gaublomme, die zelf nog werkzaam was bij Broederlijk Delen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2010
Gerrit Achterland
agr
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief