ASSE –Tuinoptredens 2010

C21

ASSE –Tuinoptredens 2010

Editiepajot_tuinoptredens

Praktische info:“Tuinoptredens 2010”:  Zaterdag 1 mei, Stef Kamil Carlens 21u30, deuren vanaf 19u. Zondag 2 mei, Flying Horseman 20u30, Bony King of Nowhere 21u30, Das Pop 22u30), deuren vanaf 19u.

Waar? Tuin Jeugdhuis ‘t Bronneken, Bergestraat 2 in Asse (aan station) / In geval van regen gaat concert door in de zaal
Prijs? € 15 VVK / € 17 ADK / € 28 Combi
In samenwerking met CC Asse
Voor meer info, check www.tuinoptredens.be  of www.bronneken.be
 
Wanneer elk gehucht haar eigen muziekfestival organiseert, springt geen enkel nog in het oog. Daarom kiest Jeugdhuis ‘t Bronneken met haar Tuinoptredens resoluut voor een andere aanpak: back to basics. Geen verrekijker nodig om de artiest te kunnen volgen, geen metershoge muziekinstallatie of twintig artiesten op een gigantisch podium. In de achtertuin van het Assese jeugdhuis staan enkel de artiest, het publiek en de muziek centraal. Op de Tuinoptredens treedt de artiest zonder haar normale begeleiding in de spotlights, enkel gewapend met stem en talent. Het publiek kan rustig van een puur luisterconcert genieten van op de allereerste rij.
 
Grote namen op een klein podium
Het aparte Tuinoptredens concept charmeerde al heel wat grote Belgische muzikanten. In de negenjarige geschiedenis sierden vele klinkende headliners de affiche: Tom Barman en Mauro (Deus), Joost Zweegers (Novastar), Daan, Frank Vander Linden (De Mens), Roland, Koen Buyse (Zornik), Admiral Freebee, Milow, Tom Helsen, Gabriel Rios, Guy Swinnen (The Scabs), Jasper Erkens, Ruben Block (Triggerfinger), Tom Kestens (Lalalover), Flip Kowlier,
 
De artiesten anno 2010
Ook de negende editie van de Tuinoptredens verwelkomt het kruim van de Belgische rockwereld: zaterdag 1 mei treedt Stef Kamil Carlens (Zita Swoon) voor het eerst op na zijn Afrikareis, en zondag 2 mei verwelkomt ‘t Bronneken The Flying Horseman, The Bony King of Nowhere en Das Pop.
 
Stef Kamil Carlens
Stef Kamil Carlens is de charismatische spilfiguur van Zita Swoon. Zijn muzikale carrière start bij A Beatband en raakt in een stroomversnelling als basgitarist bij Deus. Al snel richt hij zich volledig op zijn persoonlijke project Moondog Jr, iets later noodgedwongen omgedoopt tot Zita Swoon. Succesvolle tournees doorheen Belgie en de rest van Europa volgen. De pers bejubelt elke cd-release en hun oeuvre puilt intussen uit van classics als Tv Song, Jintro & the Great Luna, My Bond With You and Your Planet Disco, Thinking About You All The Time.
 
Stef Kamil en zijn band sluiten eind 2009 een periode van 15 jaar af met 3 uitverkochte concerten in de AB en de overzichtscompilatie To Play, To Dream, To Drift: An Anthology (volgens Humo “van de eerste tot de laatste noot excellent:
een viersterrencompilatie”). Zita Swoon schakelt even in sluimerstand en Stef Kamil zoekt momenteel frisse inspiratie te Burkina Fasso. De Tuinoptredens worden zijn eerste optreden na zijn ter- ugkomst, met een geheel exclusieve en akoestische soloset!
 
The Flying Horseman
Met The Flying Horseman brengen zanger/gitarist Bert Dockx en zijn kompanen bezwerende, bluesy songs met een zwart randje. Denk daarbij aan een kruising van Nick Cave, 16 Horsepower en Leonard Cohen. Stef Kamil Carlens nodigde hen vorig jaar nog uit voor de Radio 1 Sessies, Luc Janssen noemde hen “de ontdekking van het jaar” en De Morgen schreef over “zinderende indiepop waarbij er echt elektriciteit in de lucht hing”. Live laat deze groep je nooit koud: intens, donker, verrassend, gelaagd, afwisselend intiem bezwerend en wild rockend. Speciaal voor de Tuinoptredens komt Bert Dockx solo zijn demonen bestrijden.
 
The Bony King of Nowhere
The Bony King of Nowhere is het geesteskind van zanger/gitarist Bram Vanparys. Zijn debuutcd Alas My Love ontpopte zich tot een van dé albums van het afgelopen jaar. Vergelijkingen met Devendra Banhart, Nick Drake en zelfs Radiohead en Grandaddy zijn niet van de lucht. The Bony King of Nowhere klinkt mede dankzij het markante stemgeluid van Bram Vanparys dromerig, warm en sfeervol. Kortom: de geknipte muziek voor de intimistische Tuinoptredens. Solo en akoestisch op het podium in de Bronneken achtertuin te bewonderen.
 
Das Pop (Acoustic Show with Bent & Reinhard)
Ons geduld is lang op de proef gesteld, maar met hun derde cd Das Pop en haar platgedraaide singles Underground, Wings en Never Get Enough is de groep rond Bent Van Looy weer helemaal terug. Samen met de opmerkelijke passage van frontman Bent Van Looy in de Slimste Mens maakt het van Das Pop de ‘hotste’ Belgische groep van hetmoment. Dat zij op de Tuinoptredens komen spelen is op zich al straf, maar het feit dat ze een zelden vertoonde akoestische set performen maakt het helemaal af! In een korte, gebalde act zullen Bent Van Looy en gitarist Reinhard Vanbergen hun eigen popklassiekers een uniek akoestisch jasje aanmeten. Niet te missen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2010
Steven walravens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief