Provincie Vlaams-Brabant trekt kaart wandelaars en fietsers

C21

Provincie Vlaams-Brabant trekt kaart wandelaars en fietsers

Editiepajot_vlaams_brabant_p200

De provincie Vlaams-Brabant gaat samen met Asse, Hoeilaart, Holsbeek, Keerbergen, Kortenberg, Machelen, Oud-Heverlee, Ternat en Tielt-Winge pilootprojecten over buurt- en voetwegen uitwerken. De bedoeling is op basis van deze negen projecten een duidelijk kader te scheppen voor de structurele aanpak van buurt- en voetwegen op maat van de gemeenten.

Vorig jaar deed de provincie een oproep naar de gemeenten van Vlaams-Brabant. Ze konden zich kandidaat stellen voor actieve ondersteuning bij de uitwerking van een bepaald thema rond buurt- en voetwegen. Asse, Hoeilaart, Holsbeek, Keerbergen, Kortenberg, Machelen, Oud-Heverlee, Ternat en Tielt-Winge hebben hierop gereageerd.
 
"We gaan in de loop van dit en volgend jaar pilootprojecten samen met deze negen gemeenten ontwikkelen rond zes thema's", zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit en ruimtelijke ordening.
 
"De heropening van de buurt- en voetwegen is het meest begeerde thema" stelt gedeputeerde Julien Dekeyser vast. De gemeenten Oud-Heverlee, Tielt-Winge en Asse zullen ondersteuning krijgen van de provincie bij de heropening van telkens een achttal buurt- en voetwegen.
 
De provincie werkt ook aan een uniforme signalisatie van de buurt- en voetwegen. De gemeente Hoeilaart zal hiervoor de pilootgemeente zijn. "Signalisatie is belangrijk om de buurt -en voetwegen zichtbaar te maken, waardoor deze wegen meer gebruikt worden" meent gedeputeerde Julien Dekeyser. 
 
De gemeente Kortenberg gaat een aantal schoolroutes langs buurt- en voetwegen beter herinrichten zodat schoolgaande fietsers veilig naar school kunnen fietsen.
 
De gemeente Ternat zal een trage wegennetwerk uitstippelen. De gemeente Machelen wil voor een aantal buurt- en voetwegen een goed onderhoudsplan opmaken en voor de gemeente Keerbergen zal de provincie meehelpen aan de opmaak van een onderbouwde visie.
 
 De gemeente Holsbeek heeft reeds vele acties rond buurt- en voetwegen ondernomen. Toch zijn er nog verschillen met de Atlas der buurtwegen en de situatie op het terrein. De gemeente wil samen met de provincie kijken naar een oplossing voor deze locaties.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief