Sport, spel en plezier op de basketschool van ASSE-TERNAT

C21

Sport, spel en plezier op de basketschool van ASSE-TERNAT

Editiepajot_asse_ternat_basketschool_foto_steven_walravens
De basketschool van Asse-Ternat telt al meer dan 60 kinderen, maar nieuwe leden zijn nog steeds welkom. Foto © Steven Walravens
 

Afgelopen seizoen vierde de basketschool van Asse-Ternat haar 5-jarig bestaan. Tal van activiteiten werden georganiseerd om deze verjaardag te vieren waaronder een galatornooi. Ondertussen telt de basketschool meer dan 60 kinderen. Vorig seizoen konden voor het eerst 5-jarige spelertjes terecht bij de basketschool. Dit initiatief had een enorm succes met meer dan 20 inschrijvingen.

Verantwoordelijke Jeroen Van der Keleven van basketschool Asse-Ternat: “Het uitgangspunt van de basketschool is het aanleren van de basketbeginselen aan kinderen tussen 5 en 8 jaar. Dit jaar wordt er in 3 groepen gewerkt volgens leeftijd:
 
-          Kabouterbasket: Bij deze groep van 5-jarigen wordt de balbehendigheid gestimuleerd. Met allerhande spelletjes worden de motorische eigenschappen van de speler verbeterd.
-          Smurfenbasket: Deze groep van 6-jarigen leert samenspelen met leeftijdsgenoten. Naast een heleboel spelletjes leren de kinderen de basistechnieken van de basketsport kennen.
-          Basketscholier: Deze groep van 7-8 jarigen werkt verder op de basistechnieken van de basketsport. Deze groep neemt eveneens deel aan tornooien. Tijdens deze wedstrijden nemen ze het op tegen andere ploegjes uit de streek.”
 
De trainingen worden op een speelse manier gegeven, met voldoende aandacht voor de technische vaardigheden. Dit alles gebeurt onder begeleiding van deskundige en gediplomeerde coaches. Sinds enkele jaren nemen Jeroen Van Der Kelen en Dorien Hellings deze taak met veel enthousiasme op zich.
 
“De basketschool van Asse-Ternat heeft dit jaar deelgenomen aan het project “Basket is Keineig”. Het doel van dit project is om de basketsport te promoten in de lagere scholen in de buurt door het geven van een aantal initiatielessen tijdens en na de schooluren. Een heleboel leerlingen schreven zich hiervoor in. Dit laat duidelijk zien dat de basketbalsport leeft in onze regio.”, aldus Dorien Hellings.

De inschrijvingen voor de basketschool lopen sinds begin augustus. Voor verdere informatie kan u steeds een bezoekje brengen aan www.bcat.be of mailen naar basketschool@bcat.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief