ASSE / REGIO - 10 jaar thuisopvang zieke kinderen

C21

ASSE / REGIO - 10 jaar thuisopvang zieke kinderen

Editiepajot_zellik_asse_thuisopvang_zieken_kinderen_foto_erwin_cuyx
Foto © Erwin Cuyx
 

In Zellik werden vandaag de begeleidsters van de thuisopvang zieke kinderen in de bloemetjes gezet.

10 jaar geleden begon Opbouwwerk Haviland in samenwerking met de buitenschoolse opvanginitiatieven aan de opvang van zieke kinderen aan huis. Het project bleek een schot in de roos en is vandaag uitgegroeid tot een project met 17 begeleiders die in 18 gemeenten werkzaam zijn.
De dienst is 24/7 bereikbaar op het nummer 0499/23 32 84. Als de aanvraag voor 18u30 gebeurt, kan er (naargelang beschikbaarheid) de volgende ochtend iemand bij u thuis zijn. De opvang kan elke werkdag van 7u tot 19u met een maximum van 10u per dag.
De enige voorwaarden zijn in één van de volgende gemeenten wonen: Affligem, Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Meise, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Ternat of Wemmel én over een doktersattest beschikken. De kostprijs is € 2.5 per uur met een minimum van € 8 per opvangbeurt.
Opbouwwerk Haviland is de coördinerende partner van het project en werkt samen met de verschillende gemeenten en OCMW’s van de desbetreffende gemeenten.
De voorbije 10 jaar werd er steeds grote aandacht besteed aan kwaliteit, bereikbaarheid en flexibiliteit. De ouders geven via een tevredenheidspeiling ook steeds te kennen dat zij zeer tevreden zijn over de dienstverlening. Dit willen we ook de komende jaren blijven garanderen. Dit in de eerste plaats door onze ervaren begeleidsters. Zij doen dit werk steeds met heel veel inzet en geduld. Regelmatig volgen zij opleidingen en komen zij samen op teamoverleg. Via de enquête willen we ook blijven polsen naar de tevredenheid van de ouders.
Getuigenis van een ouder uit Dilbeek
"Het geeft je als ouder een zekerheid. De eerste keer laat je de kinderen achter met een klein hartje, maar al snel heeft de opvang je vertrouwen gewonnen. Iedereen is vriendelijk, er wordt speelgoed meegebracht dat aangepast is aan de leeftijd van je kind en zo nu en dan ontvang je een sms-je of een telefoontje om je gerust te stellen. Wanneer de opvang voor de deur staat met de speelgoedkoffer voor de jongste, durft het te gebeuren dat de oudste zich ineens ook ziek meldt. Dat zegt genoeg."
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2010
Erwin Cuyx
Erwin Cuyx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief