ASSE – Groenlichtfase met pijl aan de Wijndruif

C21

ASSE – Groenlichtfase met pijl aan de Wijndruif

Focus_op_veiligheid_p200

Sinds donderdag is aan een lang gestelde vraag van het gemeentebestuur voldaan: De groenlichtfase (met pijl) aan de Wijndruif, komende vanuit Asse-Terheide naar Asse, werd geïnstalleerd en zal de doorstroming daar gevoelig verbeteren. Er werden ook aanpassingen gedaan voor de overstekende fietsers.

Eerder werden al aanpassingen doorgevoerd i.v.m. de doorstroming op de N9 aan de Nieuwstraat. Dit alles maakt dat de sluipwegen in Terheide (o.a. Notstraat) en Krokegem (Prieelstraat) minder verkeer zullen krijgen, wat positief is voor de plaatselijke bewoners.
Het gemeentebestuur van Asse drukt zijn dank uit aan Afdeling Wegen Vlaams-Brabant van het Vlaams Gewest voor de genomen actie.
Inmiddels kreeg het bestuur ook positief nieuws, mede op aandringen van raadslid Fabri, om de uitrit aan de Petrus Ascanusstraat te verbeteren en een strook van 20 meter parkeerverbod in te stellen om de zichtbaarheid gevoelig te verhogen. Het bestuur vraagt een snelle afhandeling met het begin van het schooljaar in zicht.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2010
Rina Vertommen
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief