ASSE - Groenten op een doeltreffende manier bewaren

C21

ASSE - Groenten op een doeltreffende manier bewaren

Editiepajot_asse_groenten_bewaren_repro_sw
Repro SW

De zomer loopt naar zijn einde, de herfst komt er straks aan… De moestuinen bulken van de groenten. Binnen enkele maanden als de winter ons overvalt wordt dit allicht anders. Op de vraag ‘Hoe kunnen wij momenteel de rijke oogst op een doeltreffende en gezonde manier bewaren?’ daar geeft Velt Groot-Asse in samenwerking met Voedselteams en t’Smiske binnenkort een antwoord op. 

Velt Groot-Asse organiseert samen met Voedselteams en ’t Smiske een instructieve demonstratie-avond waar een vooruitziende huiskok alles verneemt over de verschillende technieken om groen-ten en fruit langer te bewaren. Steriliseren of pasteuriseren, drogen, inzuren, zouten, inkuilen, … Wat betekenen deze termen? Welke techniek is het best geschikt om bijvoorbeeld tomaten te bewaren? Wat heb je nodig? Hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Dat komt allemaal aan bod. Bovendien krijgen deelnemers per seizoen informatie over de groenten en fruit van het moment met een geschikte bewaartechniek. Zo kunnen zij thuis zelf meteen aan de slag. Wie nog ergens een potje confituur of ingemaakte groenten heeft staan kan dit gerust mee-brengen. Het is de bedoeling dat er tijdens de vorming wordt geproefd en gepraat over goede bewaartips. De Velt-lesgeefster Elke Lemmens brengt voldoende demonstratiemateriaal mee.
 
Praktische informatie
 
De cursus heeft plaats in ’t Smiske, Gemeenteplein 7 te Asse op donderdag 16 september van 19u. tot 21.30u. Na een uurtje theorie volgt demonstratie, kennis en ervaringen uitwisselen maar ook van het resultaat proeven.
Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan de vorming. Vooraf en bij voorkeur spoedig inschrijven is dus noodzakelijk. Dit kan door overschrijving van de luttele bijdrage van € 5,-  (voor wie lid is van Velt of van Voedselteams volstaat € 3,-) op rek. 979-9577880-08 van Velt-Asse.
Info : R.Masschelein, Stationsstraat 39 – 1730 Asse tel. 02/452.78.13      www.asse.velt.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2010
Steven Walravens
Repro SW
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief