LENNIK / ASSE – Carl en David verbazen de firefighters

C21

LENNIK / ASSE – Carl en David verbazen de firefighters

Editiepajot_lennik_fireobservers_01_tom_vierendeels
Carl en David zelf aan het werk - Foto's © Carl Verstrepen
 
Editiepajot_lennik_fireobservers_02_tom_vierendeels
Editiepajot_lennik_fireobservers_03_tom_vierendeels
Editiepajot_lennik_fireobservers_04_tom_vierendeels
 

Dinsdag was voor het duo uit Lennik en Asse  een actieve dag. De nacht bleef relatief kalm met vier uitrukken voor medische hulp. ’s Ochtends werden ze ontvangen op station 13 en kregen ze uitleg over de eenheid en hun werking. In de namiddag mochten ze de Amerikanen en de Europeanen aan elkaar tonen hoe ze een slachtoffer ontzetten uit een gekneld voertuig.

We laten Carl aan het woord, die dit bericht dinsdagavond schreef omstreeks 20u plaatselijke tijd:

“Deze ochtend hadden we een afspraak bij station 13. Deze kazerne biedt plaats aan een autopomp, een materiaalwagen en een voertuig voor gaspakinterventies. De post is één van de twee HazMat companies in Nashville en staat voor hazardous materials (gevaarlijke stoffen). Ze worden ingezet voor alle incidenten waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn, zoals lekken, branden, verdachte pakketen, wit poeder,.... 

Eerst kregen we uitleg over hun eenheid en de werking. Nadien kregen we een rondleiding van de wagens en uitleg over het materiaal. Er werd ook een decontaminatieveld opgezet. Zo werd getoond hoe de HazMat companie te werk gaat.

Na de lunch reden we met zijn allen naar een sloopfabriek waar we enkele wagens ter onze beschikking kregen. Eerst gingen de brandweermannen van Nashville een wagen te lijf om een geknelde persoon te ontzetten. Nadien was het aan ons. 

We gaven hen een demo van hoe wij in België ontzettingen uitvoeren. Op een zeer snelle en efficiënte manier werd het slachtoffer uit de wagen ontzet en de brandweermannen van Nashville....wel, die keken vol bewondering naar onze inzet. 

Achteraf gaven ze toe dat onze manier van werken sneller, efficiënter en veiliger is. Het is ook veel beter voor het comfort van het slachtoffer. David en ik deden uiteraard mee aan deze oefening. 

Nadien gingen we opnieuw naar de kazerne en stonden we klaar voor de nodige interventies. Tot nu toe hebben we nog maar één oproep gehad met de autopomp. Er zijn wat evenementen aan de gang downtown dus 't zal hier deze nacht wel terug prijs zijn! Iedereen pakt de nodige rust wanneer het mogelijk is, want het kan zeer goed zijn dat we deze nacht ons bed niet zien.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2010
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief