ASSE – Kandidaten vrijwillige burenbemiddelaars gezocht

C21

ASSE – Kandidaten vrijwillige burenbemiddelaars gezocht

Asse_naamplaat_p200

Woont u in een van de gemeenten van Vlaams-Brabant, dan hebben wij iets voor u! De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant is reeds jaren geleden gestart met de ondersteuning van de lokale besturen bij het opzetten van een hele reeks projecten burenbemiddeling. Ook dit jaar organiseert de provincie vijfdaagse opleidingen tot burenbemiddelaar.

Burenbemiddeling richt zich op het herstellen van de communicatie en het oplossen van conflicten tussen buren via de methodiek van bemiddeling.
Daarbij wordt een oplossing gezocht voor kleine, alledaagse conflicten, opgehoopte spanningen en problemen die de sfeer en de leefbaarheid in een wijk negatief kunnen beïnvloeden. De meeste conflicten hebben betrekking op geluidsoverlast, schelden, bedreigingen, roddel, overlast door huisdieren, geluidshinder door kinderen, tuinproblemen (overhangende takken, onkruid, afvalverbranding), zwerfvuil of sluikstorten, rondslingerende rommel, geurhinder, enz.
De bemiddelingsgesprekken worden principieel uitgevoerd door 1 of 2 goed opgeleide vrijwilligers. Zij worden hierbij door een lokale coördinator burenbemiddeling ondersteund.
De vrijwilligers dienen te beschikken over sociale en communicatieve vaardigheden, ze zijn integer en discreet en dienen in staat te zijn om een neutrale, objectieve houding aan te nemen. Het opleidingsniveau is daarbij niet zo belangrijk. Beschikken over kennis en werking van gemeente, politie en justitie strekt tot aanbeveling, maar is geen absolute noodzaak.
De vrijwilligers moeten natuurlijk wel bereid zijn tijd vrij te maken voor de opdracht en eerst akkoord gaan om de (gratis) opleiding te volgen die de provincie organiseert.
Wie geïnteresseerd is in deze vorming en zich geroepen voelt om een persoonlijke bijdrage te leveren aan een betere leefwereld kan voor verdere informatie contact opnemen met de provinciale coördinatoren burenbemiddeling via burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be  of telefonisch 016 26 78 01.
Je kan je ook aanmelden bij de coördinator van de burenbemiddeling in Asse:
Andrea Heitkamp, Gemeentebestuur Asse, dienst Sociale Zaken
T. 02 454 19 66 - socialezaken@asse.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2010
Rina Vertommen
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief