ASSE - Middenschool Vijverbeek gaat voor veilig verkeer

C21

ASSE - Middenschool Vijverbeek gaat voor veilig verkeer

Editiepajot_asse_vijverbeek_verkeer_foto_eric_mathieu
Foto's © Eric Mathieu
 
Editiepajot_asse_vijverbeek_verkeer_foto_eric_mathieu__1_
Foto's © Eric Mathieu
 
Editiepajot_asse_vijverbeek_verkeer_foto_eric_mathieu__2_
Foto's © Eric Mathieu
 
Editiepajot_asse_vijverbeek_verkeer_foto_eric_mathieu__3_
Foto's © Eric Mathieu
 

Vrijdag werkten de leerlingen van de eerste graad van middenschool Vijverbeek Asse samen met de leerlingen van het 6de leerjaar aan het project “Verkeer en veiligheid”. Via allerlei workshops en activiteiten konden de leerlingen proeven van dit levensbelangrijke thema.

“In de vakoverschrijdende eindtermen is verkeersveiligheid een belangrijk item, maar we vinden het als school ook enorm belangrijk om hier een volledige projectdag rond te bouwen. Veel van onze leerlingen begeven zich op deze leeftijd immers vaak voor het eerst zelfstandig in het verkeer”, zo vertelt projectcoördinator Saskia Van der Burght.
De leerlingen maakten via een verkeersparcours op de speelplaats én een door de politie begeleide fietstocht kennis met hun rechten en plichten als fietser. Ook hun fietsen zelf werden grondig gecontroleerd door een politieagent.
Op de parking stond een vrachtwagen opgesteld waarin de leerlingen vanuit de bestuurderscabine hun klasgenoten al dan niet konden opmerken in de “dode hoek”.
De tweedejaars verdiepten zich in getuigenissen van jonge verkeersslachtoffers en behaalden na een snelcursus hun eerste EHBO-diploma bij het Rode Kruis.
Een van de meest spectaculaire activiteiten was de “tolwagen” van het BIVV. De leerlingen konden zo aan den lijve ondervinden dat het dragen van een gordel wel degelijk nut heeft. “Ik was toch wel bang als ik vanop afstand die wagen zag ronddraaien. Uiteindelijk heb ik het zelf gedurfd om in die auto te zitten, natuurlijk met de gordel om! Ik denk wel dat ik vanaf beter zal letten op het dragen van de gordel als ik meerijd met de wagen”, aldus een leerling.
De school werkte voor dit project o.a. samen met het BIVV (Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid), DUS! (Drive up safety), het Rode Kruis, Delhaize en de plaatselijke politie.
“We zijn erg tevreden met het enthousiasme van de leerlingen. Verkeersveiligheid is een thema dat je echt in de praktijk moet beleven en dat hebben we toch zo veel mogelijk gedaan”, weet coördinator Van der Burght nog te vertellen. De projectdag was alvast een groot succes!
 
Middenschool Vijverbeek Asse
Nieuwstraat 122
1730 Asse
Projectcoördinator: Saskia Van der Burght (0475/35-19-49 of saskiavdb2008@hotmail.com)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2010
Eric Mathieu
Eric Mathieu
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief