ASSE - Werken nieuwbouw CAW Delta op PIVO-site gestart

C21

ASSE - Werken nieuwbouw CAW Delta op PIVO-site gestart

Delta_in_pivo_relegem
Foto KOS
 

De werken aan een nieuwbouw voor het Centrum Algemeen Welzijnswerk Delta op de PIVO-site in Relegem zijn gestart. Volgend jaar zal er aan de Poverstraat het centraal dienstencentrum van CAW verrijzen.Deze bouw past in de herinrichting van de PIVO-site.

 De provincie Vlaams-Brabant heeft op haar PIVO-site in Relegem (Asse) een gemakkelijk bereikbaar perceel aan de Poverstraat van 10,5 are uitgekozen voor de nieuwbouw van het CAW Delta.
 
"Toen de provincie in het midden van de jaren '90 de huidige PIVO-site kocht, wilde ze hiermee verschillende doelstellingen realiseren. De voornaamste was de oprichting van het vormings- en opleidingsinstituut. Maar een andere doel was ook de sociale situatie in Halle-Vilvoorde verbeteren. Het is geen geheim dat dit arrondissement op het vlak van welzijn een historische achterstand kent. Er is immers een schrijnend en structureel tekort aan welzijnsvoorzieningen, onder meer in het algemeen welzijnswerk. Vandaag zetten we een belangrijke stap in de goede richting. Daarom ben ik blij dat we op onze site plaats maken voor het dienstencentrum van CAW Delta. We zijn ervan overtuigd dat het een goede uitvalsbasis zal zijn voor hun werkingsgebied", zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor PIVO.
 
Op de PIVO-site, die centraal in hun werkingsgebied ligt, zal het CAW een nieuw gebouw zetten. Het wordt hun centraal dienstencentrum. Het dienstencentrum zal herkenbaar zijn vanaf de straat en zal door de bijzondere stijl van het gebouw, de laagdrempeligheid en bereikbaarheid van zijn hulpverleningsaanbod voor mensen uit de regio bevorderen.
De bruto oppervlakte van het gebouw bedraagt 897 m². De kostprijs, exclusief de tuinaanleg, los meubilair, erelonen en BTW, bedraagt 1.116.048 euro.
 
"Beschikbare ruimte, context en budget hebben ons doen kiezen voor een sobere compacte vorm. Het volume heeft als basis een eenvoudige balkvorm die opzij licht afgeschuind wordt. Daardoor draait de zijgevel, waar de inkom is, richting toegangsweg. De opbouw en de kleur van de huid geven het volume een speciaal aspect. De compacte, licht afgeschuinde vorm krijgt, door telkens een zijde van een wisselende kleur te geven, een verassend sculpturale impact. De kleur is zuiver en helder aanwezig door de coating op de metalen geprofileerde plaat die als een grafische huid aan de constructie wordt opgehangen", zegt architect Eugeen Liebaut.
 
Een rationele structuur, met drie dragende wanden en stalen portieken, kan vrij ingedeeld worden met lichte, gemakkelijk te verplaatsen, scheidingswanden. Het gebouw wordt optimaal geïsoleerd en heeft een duurzaam karakter. Het opwekken van hernieuwbare energie kan via zonnepanelen op het dak.
 
WELZIJNSORGANISATIE
Het CAW Delta is een welzijnsorganisatie die psycho-sociale hulp biedt. Het CAW ondersteunt kwetsbare mensen die problemen hebben in hun persoonlijk leven, zoals familiale problemen, scheiding, verlies, zingevingvragen, eenzaamheid en stress. Mensen die slachtoffer zijn van sociale uitsluiting en niet tot hun recht komen in deze samenleving: jongeren aan de rand, kansarme gezinnen kunnen er terecht.
 
"CAW Delta is actief in de Westrand rond Brussel.. We bereiken op die manier 430.000 inwoners in 26 gemeenten. Het algemeen secretariaat is momenteel nog gevestigd in Lennik, aangevuld met negen andere locaties en diverse antenneposten verspreid over de verschillende gemeenten. Op de PIVO-site, die centraal in hun werkingsgebied ligt, zullen we een nieuw gebouw zetten waar een aantal deelwerkingen worden gecentraliseerd en dat ook de administratieve zetel wordt", zegt Elise Moriau, directrice van CAW Delta.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2010
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief