ASSE - Steven Brackx naar World Summer Games in Athene

C21

ASSE - Steven Brackx naar World Summer Games in Athene

World_summer_games_shanghai_555_2
Foto's KOS
 
World_summer_games_shanghai_587_1
 

Assenaar Steven Brackx gaat in juli deelnemen aan de World Summer Games in Athene.Hij is 29 Jaar, beoefent al  9 jaar atletiek en sinds zijn 8 jaar heeft hij epilepsie.

Ondanks zijn handicap is hij aangesloten bij een reguliere sportclub KAC Lebbeke. Met ‘Team For Future’ bereid hij zich ieder jaar voor op de nationale Special Olympics, die telkens ergens anders plaatsvinden. In de atletiek wordt hij bijgestaan door Koen Verhulst en als raadgever die tevens ook zijn trainer is Stijn Lintermans.

Afgelopen zomer behaalde Steven zilver op het Belgisch kampioenschap voor andersvaliden. In het winterseizoen nam hij deel aan de Crosscupmanche voor andersvaliden te Brussel. Hier behaalde hij de overwinning. In tegenstelling tot de paralympische federatiesmoet hij helaas de deelname zelf bekostigen.

Vier jaar terug behaalde Steven 3 medailles op de Wereldspelen in Shanghai. Het was een unieke ervaring voor hem om zich te meten met de beste atleten van de wereld. Op deze momenten vergeet Steven naar eigen zeggen zijn beperkingen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2011
EP
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief