Camping Respect in ASSE

C21

Camping Respect in ASSE

Belgie_p200

Er ooit al eens bij stil gestaan wat het juist is… respect? Ooit al eens geprobeerd om een dag geen vooroordelen te hebben over de mensen waarmee je in contact komt? Heb je je ooit al eens voorgesteld hoe de wereld er zou uitzien als iedereen respect zou hebben voor iedereen? Er ooit al eens over nagedacht hoe je het meest respect kan krijgen?

Dan is dit misschien iets voor jou.
Van 1 tot 10 augustus slaan 30 jongeren (15 Fransen en 15 Vlamingen) hun tenten op in het centrum van Asse. De tuin van jeugdhuis ’t Bronneken wordt omgetoverd tot een internationale ‘Camping Respect’. Gedurende deze 10-daagse willen de jongeren op een creatieve manier vorm geven aan “respect”. Ze maken een film over respect, zetten een fototentoonstelling op, ontwerpen een graffiti-kunstwerk en steken een zeer respectvolle fuif in elkaar. De jongeren leren in de eerste plaats van elkaar. Zij leren op een niet-formele manier hoe vooroordelen en racisme ontstaan en hoe ze zichzelf kunnen wapenen hiertegen. Het kamp zit boordevol activiteiten die de jongeren aanzetten tot nadenken over respect. Een boeiende ervaring!
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de jongeren hun visie over respect voor zichzelf houden… Het is de bedoeling dat iedereen eventjes stilstaat bij het woord ‘respect’.
Daarom organiseren zij een aantal momenten waarop iedereen van harte welkom is.
- 2 augustus vanaf 21.00 uur: Belgische avond. Kom mee genieten van een frietje en een pintje, van een aantal Belgische spelletjes en van de campingsfeer, in alle respect!
- 5 augustus om 17.00 uur: Franse receptie. Je bent welkom voor een glaasje wijn, een aantal proevertjes en het gezelschap van enthousiaste jongeren uit Vaison la Romaine en Asse.
- 6 augustus vanaf 21.30 uur: Fuif van de eeuw. Een respectvolle fuif voor alle leeftijden. Ambiance verzekerd.
- 9 augustus om 17.00 uur: Voorstelling van de projecten van de jongeren op de zolder van het Oud Gasthuis te Asse. Dit is het hoogtepunt van Camping Respect, waarbij de jongeren zelf een toonmoment in elkaar steken over wat respect voor hen betekent. Ze nemen het publiek mee op hun ervaringstocht naar de betekenis van respect in al zijn facetten. Niet te missen! Kippenvelmoment!
Wil je zelf ook je steentje bijdragen tot het welslagen van dit project, dan kan dit zeker!
Vzw Jeugdwerking is nog op zoek naar veldbedden en tenten waarin de jongeren kunnen overnachten. Of heb je nog een oude fiets die de vzw een weekje mag gebruiken?
Dus als je op zolder nog iets liggen hebt dat je zelf niet meer gebruikt, maar zeker nog dienst kan doen, zou het heel fijn zijn mocht je dit bezorgen bij vzw Jeugdwerking, Stationsstraat 88 te Asse.
Zin om een avond voor de groep te koken? Neem dan zeker contact. Vzw Jeugdwerking zorgt voor de ingrediënten en jij laat de keukenprins(es) in jezelf naar boven komen.
Meer informatie over Camping Respect: vzw Jeugdwerking, Lotte Verbeyst, T 02 452 31 83 of mail naar jeugdwerking.diversiteit@asse.vera.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief