ASSE - Fietsvriendinnen gezocht

C21

ASSE - Fietsvriendinnen gezocht

Logo_fietsvriendinnen

Hou je van fietsen en wil je anderen helpen om beter te leren fietsen? Word dan een fietsvriendin. Arch’educ is op zoek naar vrijwilligers die in september en oktober op pad willen gaan met vrouwen die net hebben leren fietsen.

Dit voorjaar leerde een 15-tal vrouwen fietsen. In een lessenreeks kregen ze tips om veilig op de fiets te stappen. De drempel om het verkeer in te gaan, blijft echter groot. Daarom zoeken wij voor hen een meer ervaren fietsvriendin, met wie ze regelmatig kunnen afspreken om samen te gaan fietsen. Uiteraard hoort een gezellige babbel en een lekker tasje koffie hier ook bij.
 
Leren fietsen betekent voor de vrouwen niet alleen veel plezier, maar ook een grotere bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. Fietsvriendin van het eerste uur Tania vindt het leuk dat ze haar fietsvriendin vooruit helpt: “We begonnen op een klein wegje. We gingen steeds een beetje verder, om uiteindelijk door de stad te fietsen.”
 
De fietsmomenten kan men samen met je fietsvriendin bepalen, maar op de drie groepsmomenten wordt iedereen verwacht. Noteer alvast deze data in je agenda:
 
- 16 september 2011: Kennismakingsmoment
- 23 september 2011: Opfrissing van het verkeersreglement en vind je fietsvriendin
- Voorjaar 2012: Feestelijke fietshappening
 
De activiteiten vinden plaats in het OCMW van Zellik, Brusselsesteenweg 551, 1731 Zellik.

Meer info: Arch’educ Silvia Derom  02 451 61 87  silvia.derom@archeduc.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief