Gemeentebestuur ASSE biedt scholieren job voor een dag

C21

Gemeentebestuur ASSE biedt scholieren job voor een dag

Editiepajot_zuiddag_p600
(ingezonden foto)
 

Op donderdag 20 oktober is het Zuiddag. 10.000 scholieren uit Vlaanderen en Brussel gaan dan één dag werken in plaats van naar school te gaan. Hun vergoeding van minstens 40 euro voor het geleverde werk staan ze af aan leeftijdgenoten uit het Zuiden.

Naast JBC, Torfs en Colruyt uit Asse biedt ook het gemeentebestuur van Asse drie plaatsen aan. Zo kunnen er twee leerlingen in het gemeentehuis aan de slag en één leerling bij de vzw Jeugdwerking.
Door op zoek te gaan naar een job voor één dag leren scholieren ondernemen en solliciteren. Vaak komen ze voor de eerste keer in contact met de werkvloer. Voor bedrijven, organisaties en knelpuntberoepen is het een manier om kennis te maken met mogelijke toekomstige werknemers.
Dit jaar werkt Zuiddag samen met de ngo Trias voor ondernemende jongeren in Tanzania. Met de opbrengst van de werkdag wordt voor en door Tanzaniaanse jongeren een ontmoetingscentrum gebouwd. Daar zullen ze trainingen en vormingen krijgen in leiderschapsvaardigheden, ondernemen, hiv/aids-preventie, technieken om de overheid te betrekken, … Zo krijgen zij een stem en inspraak in hun eigen leven.
Kan je de Vlaamse scholieren zelf ook een topjob aanbieden? Post de job op de databank en verhoog de kans op persaandacht op donderdag 20 oktober 2011.
"Ik geloof heel sterk in Zuiddag omdat het zo een creatief en vernieuwend concept is: in één beweging tonen jongeren hun engagement voor het Zuiden, krijgen ze een werkervaring en steunen ze een duurzaam ontwikkelingsproject! Gewoonweg schitterend”, Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs
Meer informatie:
Dienst Ontwikkelingssamenwerking
Gemeenteplein 1
1730 Asse
Tel. 02 454 19 56
Fax 02 452 24 10
ontwikkelingssamenwerking@asse.be
www.zuiddag.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2011
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief