ZELLIK - Coöbra is nieuwe naam fusie groenteveilingen Brava en Greenpartners

C21

ZELLIK - Coöbra is nieuwe naam fusie groenteveilingen Brava en Greenpartners

Editiepajot_zellik_varia_coobra_02_foto_roger_mortelmans
Coobra Algemeen directeur Filip Fontaine, Prof. Josse de Baerdemaeker voorzitter (ex-Brava) en Rudy Croket, ondervoorzitter (ex voorzitter Greenpartners). - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_zellik_varia_coobra_01_foto_roger_mortelmans
Foto's © Roger Mortelmans
 

De fusie tussen de groenteveilingen Brava met vestigingen in Zellik en Kampenhout en Greenpartners uit Sint-Katelijne-Waver is een feit. Er werd geopteerd voor een geheel nieuwe naam die noch refereert naar Brava noch naar Greenpartners. Coöbra moet de waarden en het unieke karakter van de nieuwe coöperatie belichamen. Een nieuwe naam biedt ook kansen om de positionering nog duidelijker te maken voor klanten en relaties en ook voor medewerkers en leden-coöperanten.

Coöbra stelt 90 personen te werk en telt ongeveer 1.000 leden. Met een omzet van bijna 120 miljoen euro vertegenwoordigt ze meer dan tien procent van de Belgische groenteproductie. Coöbra is tevens de grootste witloofveiling ter wereld en wordt een belangrijke speler op het vlak van de meeste groenten.
De fusie is er gekomen omdat veilingen een grote omzet nodig hebben, aangezien ze veel kosten hebben en met kleine marges werken. Veilingen moeten kunnen groeien en gezien zowel Brava als Greenpartners nog altijd aan de ondergrens zaten van wat vandaag een veiling aan schaalgrootte moet betekenen, was de fusie een logische stap.
Bij Coöbra staat het belang van de teler voorop en de schaalvergroting moet toelaten een betere prijs uit de markt te halen voor de teler. Gezien het aanbod wordt Coöbra nog aantrekkelijker voor de klanten.
Coöbra wil niet van de klok af maar deze is niet het enige zaligmakend systeem. Er moet een evenwicht gezocht worden tussen de klokverkoop en het bemiddelingssysteem.
Eén van de grootste sterktes van Coöbra is ongetwijfeld de flexibiliteit evenals de unieke ligging. Greenpartners zit in Sint-Katelijne-Waver vlakbij de belangrijkste exporteurs en Brava is goed gelegen voor de binnenlandse markt.
Coöbra wil in de sector mee haar verantwoordelijkheid nemen. De tuinbouw komt moeizaam uit een diepe systeemcrisis en men moet zich wapenen tegen een herhaling. De tuinbouwsector heeft zichzelf in het verleden al meermaals heruitgevonden in barre tijden. Coöbra wil ook nu mee aan de wieg van de verbeteringen staan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2011
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief