HALLE - Blue Boys wint van Carrewyn Gistel

Blueboys_essenbeek_2008-2009_dd_-_so_editiepajot

Blue Boys Essenbeek  -  Carrewyn Gistel          4  -  3

De Blue Boys ontvingen afgelopen vrijdag het ongeslagen Carrewyn Gistel, 2de in de stand.
Al na 4 minuten kon Steven Ost de bal onderscheppen, hij rukte op en speelde in op Dimitri Dehaes.  Deze kon vanuit een scherpe hoek de bal onder de Gistelse doelman plaatsen: 1-0.  Essenbeek mocht meteen zijn favoriete spel ontwikkelen: alles goed gesloten houden en er snel uitkomen op de counter.  In de 10de minuut zo’n typische actie, het was nu Chris Dekeyser die naar voren trok, hij bediende de pas ingekomen Christophe Everaerts die scoorde bij zijn 1ste baltoets.  Carrewyn Gistel liet de bal goed rondgaan maar kwam niet aan uitgespeelde kansen.  Ze probeerden het van op afstand maar zonder succes.  Op het scorebord prijkte 2-0 aan de rust.
De Blue Boys bleven ook het gevaarlijkst in de aanvangsfase van de 2de helft, de geruststellende 3de treffer werd tot 3 maal toe gemist.  In de defensie sloop wat concentratieverlies en de bezoekers milderden in de 11de minuut tot 2-1.  Vijf minuten later werd een hard schot onderschept en in de andere hoek binnengelegd: de gelijkmaker was een feit.  Gistel zocht de overwinning, doelman Erwin Cludts had een miraculeuze redding in huis om een kopbal onschadelijk te maken.  Gelukkig had ook topschutter Christophe Montens nog wat energie over.  Na een verre bal van Fréderic Brébar kapte hij zijn verdediger uit en trapte de 3-2 overhoeks binnen.  De bezoekende doelman schoof nu mee in om het spel te verdelen.  Met nog 4 minuten op de klok, ontfutselde Christophe Montens hem de bal en rolde de 4-2 in open doel.  Twintig seconden voor het einde kreeg Gistel te veel ruimte en scoorde het van kortbij opnieuw de aansluitingstreffer.  De ref liet nog 3 minuten overspelen, desondanks boekte Essenbeek zijn 4de overwinning in 5 wedstrijden.