Jeugdcentrum Boekfos uit ASSE wint PROVINCIALE architectuurprijs

C21

Jeugdcentrum Boekfos uit ASSE wint PROVINCIALE architectuurprijs

Editiepajot_tom_troch

De provincie Vlaams-Brabant beloont met haar architectuurprijs kwaliteitsvolle architectuur op haar grondgebied. Het thema van de jongste editie van de provinciale architectuurprijs was 'openbare -en bedrijfsgebouwen'. Winnaar werd het Jeugdcentrum Boekfos in Asse, met tijdelijke vereniging A2D-architecten bvba & Filip De Mulder architect bvba.

Boekfos herbergt lokalen voor buitenschoolse kinderopvang, voor scouts en gidsen en een speelpleinwerking. De lokalen van het jeugdcentrum zijn als betonnen volumes ingegraven in een heuvel. 

"De jury was onder de indruk van de architecturale duurzaamheid en het beperkt budget waarmee alles werd gerealiseerd, en werd bovendien gecharmeerd door het intelligent aanwenden van kleur, en het mooie samenspel tussen de bouwlagen die inspelen op het landschap. Dit project bewijst dat mooie en functionele architectuur niet altijd duur moet zijn." aldus Tom Troch (foto), gedeputeerde voor cultuur.

Naast de winnaar werden nog vijf andere projecten geselecteerd, die in het voorjaar van 2009, samen met de winnaar, in de kijker zullen worden gesteld. Het gaat om Kinderdagverblijf Pagadderke (Halle) - Peter Kint Architecten, Bedieningspost Kampenhout-Sas (Kampenhout) - SSA/XX, Bibliotheek (Averbode) - TV STABO-AR-TE, Ontsluiting en uitbreiding Universiteitshallen (Leuven) - VBMarchitecten en Polyvalent lokaal gemeentelijke kleuterschool (Hoegaarden) - VBMarchitecten. De officiële prijsuitreiking volgt nog.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2008
Gerrit Achterland
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief