ASSE - Eigenwijs Sneeuwwitje

C21

ASSE - Eigenwijs Sneeuwwitje

Editiepajot_asse_white_foto_steven_walravens

Zaterdag 29 november nodigt cultuurcentrum Asse iedereen vanaf 8 jaar uit voor de familievoorstelling ‘Witje’. Het Gentse jeugdtheatergezelschap Kollektief D&A bewerkt de oerklassieker ‘Sneeuwwitje’ van de gebroeders Grimm tot een eigenzinnige versie. Twee acteurs kruipen in de huid van wel zeven personages. Een wervelende estafettekoers van figuren waarbij humor en poëzie hand in hand gaan.

Kollektief D&A creëert en voert theater- en muziektheatervoorstellingen op voor kleuters, kinderen en jongeren. De stijl van D&A valt op door een eenvoudige maar sterke vorm, origineel tekstmateriaal en eigen gecomponeerde muziek.

Het gezelschap komt dit jaar maar liefst driemaal over de vloer in Asse-Zellik. Met de school-opvoeringen ‘Achter het hek’ en ‘Als Shakespeare speelt’ en daarnaast met de familie-voorstelling ‘Witje’.

vreemde elementen

‘Witje’ is een eigenwijze versie van de oerklassieker ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’. De kern blijft behouden, maar hier en daar duiken er vreemde elementen zoals een wolf op.

Anders dan het sprookje van de gebroeders Grimm loopt Witje weg van de platgetreden paden. Welk meisje met gezond verstand trouwt er nu nog met een prins?

De gruwelijke opdracht van de koningin aan de jager zet een carrousel van emoties en handelingen in beweging bij de personages. Alles passeert de revue: spanning, zottigheid, angst en vooral ook … liefde. Een verhaal als een fascinerende schatkist waarmee je eindeloos kan toveren. De kist van Witje is helemaal niet zo doorzichtig als ze op het eerste gezicht lijkt.

De twee acteurs springen in en uit het vel van wel zeven personages. Een wervelende estafettekoers van figuren waarbij humor en poëzie hand in hand gaan en dat alles onder een gesternte van sfeervolle belichting en sprookjesachtige muziek.

Een poëtische, grappige en bijwijlen hilarische voorstelling. 

spel: Walter De Groote en Tina Maerevoet (Thuis,)

regie en scenografie: Dirk De Keyzer

tekst: Dirk De Keyzer en Reinhilde Van Driel

muziek: Piet Slangen

 

‘Witje’ - Kollektief D&A

familievoorstelling

zaterdag 29 november  2008

19.30 uur

CC Asse vzw, locatie Den Horinck, Noorderlaan 20, 1731 Zellik.  

tickets kunnen besteld worden via www.ccasse.be of via 02/ 4667821.

 

-16 jaar: voorverkoop 5 euro; aan de kassa 6 euro.

+16 jaar: voorverkoop 7 euro; aan de kassa 8 euro.

leden van de Gezinsbond krijgen 1 euro korting per persoon.

 

Witjes Sprookjesmuseum

 Regent het pijpestelen? Te koud om buiten te spelen? Op zoek naar een leuke activiteit voor de kinderen?

In het kader van deze familievoorstelling opent CC Asse de deuren van ‘Witjes Sprookjes-museum’.

Op www.ccasse.be – en dan meer bepaald op de pagina van de familievoorstelling 'Witje' – kunnen kinderen toffe kleurplaten downloaden. Na het inkleuren of ‘bewerken’ van de kleurplaat, kunnen de kids hun werkstuk opsturen naar 'CC Asse, tav Joeri Van Mulders, Noorderlaan 20, 1731 Asse-Zellik'.

De kleurpla(a)t(en) word(t)en dan meegenomen in Witjes Sprookjesmusuem op zaterdag 29 november !

Natuurlijk kunnen creatievelingen zelf ook een eigen tekening maken of zelfs iets knutselen. Een professionele jury (met oa Witje zelf) selecteert 5 kleurplaten. De kinderen die deze gemaakt hebben, winnen een gratis ticket voor 'Comedy 4 kids', de familievoorstelling met komiek Piv Huvluv.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief