ASSE - Oudejaarsconcert ten voordele van Huis Ter Linde

C21

ASSE - Oudejaarsconcert ten voordele van Huis Ter Linde

Editiepajot_asse_oudejaarsconcert_foto_steven_walravens

Op zondag 28 december 2008 verzorgt harmonie De Gilde uit Asse een feestelijk Oudejaarsconcert in de Sint-Martinuskerk in Asse.

De Gilde o.l.v. Nick Ost en De Gildejeugd o.l.v. Lieve De Rop serveren een uiterst gevarieerd en feestelijk programma waarin zowel klassieke als eigentijdse melodieën een plaats krijgen. Hierbij krijgen ze vocale steun van het gemengd koor van de Muziekacademie (Asse) en Pojedu (Melle) o.l.v. Johan Van der Beken.

Na het concert vindt er op het Kerkplein een gezellig marktje plaats met diverse natjes en droogjes, waar u zich kan verwarmen aan de knetterende houtvuurtjes. 

De netto-opbrengst wordt traditioneel geschonken aan een goed doel, dit jaar het woondersteuningsproject Ter Linde uit Asse-Walfergem. Woonondersteuningscentrum Ter Linde is een centrum dat ondersteuning biedt in het dagelijks leven van 54 mensen met een mentale handicap in Asse-Opwijk en Anderlecht. Het gaat om mensen die werkbekwaam zijn of waren en veelal werken in de beschutte werkplaatsen van Asse, Groot-Bijgaarden, Meise en Woluwe.

Heel wat van deze bewoners worden echter stilaan een dagje ouder en zijn niet meer in staat om nog te gaan werken of veel zelfstandig op pad te gaan. Zij verblijven dus een hele dag in Ter Linde of in hun eigen studio of appartement; de aanleiding om grondig na te denken over de inrichting van de tuin, die - ondermeer met de opbrengst van dit concert - zal omgevormd worden tot een snoezel- en activiteitentuin die de verschillende zintuigen (reuk, zicht, smaak, tast, gehoor) extra stimuleert door de inrichting erop af te stemmen: een plaats met extra geurende planten, een zitplek met eetbare bessen, een vijver met een watervalletje, een wandelpad met pergola’s die het spel van licht en donker accentueren… 

Daarnaast wil men nog voldoende open plek voorzien voor ontmoetingen en feesten. En een petanquebaan mag natuurlijk niet ontbreken...

Het Oudejaarsconcert heeft plaats in de Sint-Martinuskerk te Asse op zondag 28 december 2008 om 18.30 uur. Kaarten zijn ondermeer te verkrijgen in de Standaard Boekhandel Asse (vvk 6 euro / kassa 8 euro).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief