ASSE - Aankoop nieuwe vrachtwagen

C21

ASSE - Aankoop nieuwe vrachtwagen

Nieuwe_vrachtwagen_man
 
Nieuwe_vrachtwagens
 

Het gemeentebestuur heeft bij de firma MAN Truck & Bus uit Kobbegem een nieuwe vrachtwagen aangekocht voor een bedrag van € 194.022,29 (incl. btw). De vrachtwagen zal voornamelijk bij wegenwerken die het bestuur in eigen beheer uitvoert, worden ingezet.

 

De vrachtwagen is voorzien van technologische hoogstandjes zoals 'Lane Departure Warning' (LDW) en 'Advanced Emergency Braking' (AEB). LDW registreert of het voertuig onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten en waarschuwt de bestuurder door middel van een duidelijk geluidssignaal. AEB is een remhulpsysteem dat objecten voor de vrachtwagen detecteert; de vrachtwagen wordt afgeremd en indien nodig wordt een volledige noodstop uitgevoerd. 

 

Het voordeel van deze nieuwe vrachtwagen - in vergelijking met de oudere modellen - is zijn dubbel laadvermogen (minder ritten nodig voor hetzelfde werk). Bovendien werd bij deze vrachtwagen een grijper geleverd zodat hij slechts door één medewerker moet worden bemand.

 

Recent kocht het gemeentebestuur bij de firma Scania Belgium NV uit Neder-Over-Heembeek ook een nieuwe containervrachtwagen met CNG-motor aan voor een bedrag van € 169.373,38 (incl. btw). CNG is gecomprimeerd aardgas onder een druk van 200 bar en biedt volgende voordelen: 

  • alternatieve brandstof, geen aardolie nodig,
  • verlaagde CO2-uitstoot, 15 % lager dan bij diesel,
  • lagere uitstoot van roet en NOx,
  • lage geluidsproductie (72 dBa).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief