ASSE - Meer controle op foutief stilstaan en parkeren

C21

ASSE - Meer controle op foutief stilstaan en parkeren

Editiepajot-asse-logo-gemeente

De gemeente treedt voortaan strenger op tegen foutief stilstaan en parkeren. 

 

Voertuigen die stilstaan op onrechtmatige plaatsen - zoals een zebrapad, trottoir, fietspad of bushalte - brengen de veiligheid van de zwakke weggebruiker in het gedrang. 

 

Foutgeparkeerde voertuigen veroorzaken vaak onveilige situaties. Ze belemmeren het zicht voor andere bestuurders, dwingen voetgangers of fietsers op de rijbaan of blokkeren de hulpdiensten. 

 

Dergelijke overtredingen werden al bestraft door de politie, maar sinds 1 januari 2017 kunnen inbreuken op stilstaan en parkeren ook via Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) worden beboet. Deze verkeersovertredingen worden dus niet langer beboet volgens de verkeerswet maar via GAS-boetes.

 

Dit wil zeggen dat, naast de politie, ook de gemeenschapswachten als vaststellend ambtenaar bevoegd zijn om deze inbreuken vast te stellen. Zij maken de vaststelling vervolgens over aan de sanctionerend ambtenaar van Haviland, die de boete oplegt en het dossier verder afhandelt. 

 

Dit brengt ook een administratieve ontlasting van de politie met zich mee, waardoor zij meer capaciteit voor andere taken kan vrijmaken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2017
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief