Pasen in het land van ASSE

C21

Pasen in het land van ASSE

Manke_fieltochten_2017_zw_3talen
 

Dat Asse vroeger een bekende bedevaartsplaats was, zal wellicht velen verwonderen. Doch de verering van de H Kruisen was vanaf de jaren 1600 zeer in trek en leeft nog steeds verder bij vele Assenaren. Vooral in de wijken Koudertaveerne en Terlinden, wordt er met Pasen nog steeds de H. Kruisen gevierd.

 

Om met dit beschermd landschap kennis te maken, zullen de Manke Fiel tochten op zondag 16 april 17 ( Paasdag) de deelnemers laten kennis maken met de talrijke kapelletjes en de geschiedenis van de Kruisborrekapel.

 

De start van de Manke Fieltochten is in het jeugdcentrum ‘t Jass tussen 7 en 15 u. Alle afstanden dalen af naar de vallei Waarbeek. Dit gehucht was vroeger bekend om zijn hopvelden en thans is alleen het  Hopveldmuseum een stille getuige van de hopcultuur waarvoor de streek van Asse bekend was.

 

Verder gaat de tocht richting Kartelobos, de groene long van de gemeente Asse. In de schaduw van de OLV kapel te Krokegem, kunnen de wandelaars even op adem komen. 

 

Naargelang de gekozen afstand gaat de tocht verder richting centrum Asse, of bereikt men via de flanken van de Putberg het centrum van Asse.

 

De 30 km wandelaars maken een lus richting het gildedorp Mazenzele. Vanaf  14 km dalen de wandelaars naar het idyllische gehucht Asbeek. ( 2° controle )

 

De 20 en 30 km wandelaars volgen hier de Asbeek richting Essene en zullen nadien met de andere wandelaars richting Koudertaveerne trekken, via het Godsbronneken, de Kruisborre en de wijken Terlinden en Boekfos zal de St Martinuskerk hun richtpunt zijn.

 

Kom genieten van het jonge groen in het land van Manke Fiel.

Startplaats: op 100 m van NMBSstation ( lijn 60 ) en halte de Lijn

Info: www.mankefiel.be of 0497.10.65.42

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief