Repair Café’s in ASSE

C21

Repair Café’s in ASSE

20160430_repair_caf___op_zaden-_en_plantenbeurs_velt
 
Velt_ruilbeurs_20170422_20_26__20_small__20_2_
 

Dit voorjaar worden in Asse drie Repair Café’s georganiseerd. Repair Café’s zijn gezellige bijeenkomsten waar mensen samen defecte spullen zoals kapotte kleding, fietsen, elektrische toestellen,… trachten een tweede leven te geven. Voor de reparaties wordt een vrije bijdrage gevraagd. Burgerbeweging Transitie Asse staat in voor de coördinatie van de Repair Café’s, maar bij elk Repair Café werken ook één of meerdere andere verenigingen mee.

 

Tijdens de zaden- en plantenruilbeurs van Velt op 22 april 2017 werd alle binnengebrachte tuingereedschap gerepareerd. Daarnaast werden er volop planten en zaden geruild. Iedereen die erbij was, ging tevreden naar huis die dag!

 

Op woensdag 17 mei, 18-22u, kan je met alle soorten kapotte spullen, gaande van elektrische apparaten, computers, fietsen, meubels tot kleding, terecht op het Repair Café in de parochiezaal van Asse Terheide, Oostkouter 1. KWB Asse Terheide zorgt mee voor de organisatie.

 

Op zondag 3 juni 2017, 14u-17u, kan je met alle soorten kapotte spullen, gaande van elektrische apparaten, computers, fietsen, meubels tot kleding terecht op het Repair Café in ’t Smiske, Gemeenteplein 8 in Asse. Een aantal leden van Fietsersbond Asse zullen er klaar staan om je fiets weer in goede rijconditie te brengen.

 

Ook dit najaar worden er wellicht nog Repair Café’s in Asse georganiseerd. “Al 2 verenigingen toonden interesse om ook dit najaar een Repair Café te organiseren,” zegt Edward Van Keer, coördinator van de Repair Café’s in Asse. “Het is leuk om te merken dat steeds meer verenigingen en mensen mee een halt willen toeroepen aan ons weggooigedrag.”

 

Meer informatie is terug te vinden op www.facebook.com/repaircafeasse. Personen die willen mee helpen repareren, kunnen dit nog melden via transitieasse@yahoo.com of 0477/474802.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief