ASSE - Voert Parkeerbedrijf OPC wanpraktijken uit ?

C21

ASSE - Voert Parkeerbedrijf OPC wanpraktijken uit ?

Editiepajot_asse_parkeerbonnen_foto_steven_walravens
De handelaars zijn niet te spreken over het parkeerbeleid. (Foto - Steven Walravens)

Het parkeerbedrijf OPC uit Herent, die sinds meerdere jaren de concessie heeft voor het betalend parkeren in Asse, zorgt de laatste dagen voor heel wat ergernis bij de Assese middenstand en hun klanten. Meerdere gevallen doken op van mensen die herinneringen kregen voor het niet betalen van parkeerboetes terwijl die wel betaald werden.

Begin deze week kregen de zaakvoerders van kledingswinkel Be.Tacha, praat- en eetcafé De Volle Steenweg en bloemenwinkel Bloom’s verschillende herinneringen in de bus voor het niet betalen van parkeerboetes. Ondertussen werden meerdere gevallen bekend van mensen die herinneringen of  een deurwaardersbrief  van advocatenbureau Hamels & Partners in de bus kregen.

Frank Martens van De Volle Steenwegh: “Meerdere brieven kreeg ik in de bus met herinneringen terwijl deze echter allemaal betaald zijn via overschrijving. Toen ik naar de parkeerschop belde vertelde ze me dat ik de uitreksels moest laten zien. Ik ben niet in de fout dus weiger ik naar de shop te gaan, ze moeten maar zelf langskomen. Aangezien we met een abonnement hier niet voor onze zaak mogen parkeren is de enige oplossing geld in de parkeermeter te steken. Met een parkeerboete te betalen heb ik geen problemen, maar tweemaal betalen vind ik toch overdreven. Mijn keukenhulp kreeg ook herinneringen om te betalen terwijl ze haar bekeuringen betaalde in de parkeershop zelf. Dus zal het echter niet aan de bank liggen. Ik heb een klant die de boete tweemaal betaalde uit schrik voor een deurwaarder. Mijn klanten hun parkeerticket kost meer dan hun koffie dat ze hier komen drinken!”

An van bloemsierkunst Bloom’s is echter niet te spreken over het betalend parkeren. “Voor te laden en te lossen moeten wij hier voor de deur kunnen parkeren. Ik probeer altijd te betalen maar in de parkeermeter kan je maar voor twee uur betalen, en terwijl je bezig aan het werken bent moet je dan het uur in het oog houden. Onlangs wou ik geld gaan bij insteken, maar de parkeermeter was ondertussen defect. Ik wou mijn parkeerwijzer plaatsen maar ondertussen kwam er een klant mijn winkel binnen. Enkele minuutjes daarna stak er al een parkeerbon tussen de ruitenwisser. Alsof ze van om de hoek staan te wachten. Sommige klanten blijven weg omwille van het parkeerbeleid. Het eerste half jaar toen ik mijn winkel hier in Asse opende was het parkeerbedrijf nog niet aan het werk. Mijn zaak draaide veel beter dan nu. Het parkeerbeleid maakt het centrum van Asse commercieel kapot. Als ik een ander pand vind, zal ik me het zeker niet laten om het centrum te verlaten.”

Op een reactie van het parkeerbedrijf OPC moesten wij drie dagen wachten. Wat voor eenvoudige verklaring wel lang is. Vrijdagmiddag kregen wij uiteindelijk antwoord van Tijl Delannoy van Optimal Parking Control : “De brieven die deze personen krijgen zijn kostenherinneringen wegens laattijdige betaling van hun retributie. Het klopt inderdaad dat al deze personen reeds in het verleden hun retributie betaalden. Deze personen verzuimden echter de aangerekende kosten te betalen en worden daar nu aan herinnerd. Het gaat dus niet over het tweemaal betalen van een retributie maar over het vereffenen van de gemaakte kosten. Indien de betrokkenen kunnen bewijzen dat hun betaling wél binnen de gestelde termijn gebeurde, zullen wij deze kosten vanzelfsprekend herbekijken.”

Schepen Jan De Backer liet ons alvast weten dat de gemeente de zaak gaat onderzoeken. Betrokkene met klachten kunnen altijd een mailtje sturen naar de heer Marc Mattens via marc.mattens@asse.be die de zaak zal uitpluizen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief