ASSE - Brouwerij DOK’s wint met ‘DOK’s Bruin’ op Brussels Beer Challenge

ASSE - Brouwerij DOK’s wint met ‘DOK’s Bruin’ op Brussels Beer Challenge

Doks-bruin

Brouwerij Dok’s uit Asse is tijdens de zevende editie van de prestigieuze Brussels Beer Challenge in de prijzen gevallen. DOK’S BRUIN won zilver in de categorie ‘Dark Ale : Brown Ale’. Het liet in die categorie Brugse Zot Dubbel achter zich.

 

Filip Meert en Inge Du Bois, eigenaars van Brouwerij Dok’s reageren trots: “Het is een mooie internationale erkenning. We brouwden onze Dok’s biertjes voor het eerst pas een dik jaar geleden en nu valt onze DOK’s BRUIN al in de prijzen op een internationale bierwedstrijd! We zijn verheugd dat onze gamma, dat staat voor ‘lekker toegankelijk complex’, echt aanslaat. Niet alleen bij de bierkenners, maar ook bij het grote publiek.

 

DOK’s BRUIN is een atypisch bruin bier van 6,5%, heeft een verfijnde geur van karamel en rood fruit. De smaak is volmondig en mild. Een symbiose van zoet/zuur/bitter met een licht gerookte toets door gebruik van gebrande mouten. Verrukkelijk bij ganzenlever of bij een heerlijk stoofpotje. Het bier is ook een lekker alternatief bij pasta met truffels. Past uitstekend bij half harde kazen.

 

BRUSSELS BEER CHALLENGE

De Brussels Beer Challenge is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier. Deze professionele bierwedstrijd is een unieke opportuniteit voor alle bierproducenten om zich te meten met de allerbeste internationale en Belgische brouwers. Drie dagen lang proefde een panel van 90 internationaal gereputeerde bierkenners 1600 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, type en stijl, en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award tijdens Horeca Expo in Gent.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 02 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief