ASSE/ HALLE - Buddy OK! Regio: Halle-Vilvoorde op zoek naar enthousiaste buddy’s

C21

ASSE/ HALLE - Buddy OK! Regio: Halle-Vilvoorde op zoek naar enthousiaste buddy’s

Editiepajot_buddy_ok
Repro EP.

Buddy OK!, regio Halle-Vilvoorde is een project dat werd opgestart vanuit het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Ahasverus.
Personen met een psychische en psychiatrische kwetsbaarheid ondervinden vaak moeizaam aansluiting bij anderen in de samenleving. Door het organiseren van een vriendschappelijk contact, lukt het vaak om dit isolement te doorbreken. Een regelmatig steuntje in de rug door een enthousiaste vrijwilliger kan voldoende zijn om op dreef te geraken: een babbel, een wandeling, een fietstocht, een bioscoopbezoek, …

Al is zo’n buddy geen professionele hulpverlener, hij of zij kan net die ontbrekende schakel zijn om terug de link naar de samenleving te maken. Elke buddy brengt volgens eigen planning en afgesproken tijdsduur een bezoek aan zijn/haar deelnemer om bij te praten of om samen iets in de vrije tijdssfeer te ondernemen. 

De vrijwilligers waarnaar Buddy OK! op zoek is, zijn mensen met een hart voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Mensen die zin en tijd hebben om zich gedurende een bepaalde periode te engageren voor medemensen die moeilijk aansluiting vinden bij een sociaal netwerk.

Zelf vlot sociaal contact kunnen leggen is onontbeerlijk, net als beschikken over een luisterend oor, een gezonde nieuwsgierigheid naar het verhaal van mensen en een respectvolle houding voor de privacy ten aanzien van de deelnemer.
Van buddy’s wordt ook verwacht dat ze zich in een evenwichtige levensfase bevinden. Zij moeten immers stabiliteit en continuïteit aan de deelnemers kunnen bieden.

Vrijwilligers hebben recht op een goede begeleiding. Buddy zijn betekent geconfronteerd worden met deugddoende maar ook met moeilijke situaties. Buddy OK! zorgt voor een goed onthaal en ondersteuning, voor de vorming van de buddy’s, zowel individueel als in groepsverband, voor een kleine financiële vergoeding en ook voor een degelijke verzekering.

De medewerkers van Buddy OK! zijn werkzaam in de regio Strombeek, Halle en binnenkort ook in Asse. Kandidaat vrijwilligers kunnen steeds terecht in eigen regio voor een kennismakingsgesprek. Heb je interesse als vrijwilliger, wil je meer weten? Neem dan zeker eens contact op met één van de projectmedewerkers!

Buddy OK! - Regio Halle-Vilvoorde
Sint-Amandsplein 11 1853 Strombeek- Bever
GSM: 0475/23.47.39 - E-mail: buddy-ok@hotmail.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief