Microbrouwerij Dok’s uit ASSE valt opnieuw in de prijzen. Het won ditmaal op de ‘World Beer Awards’ brons met DOK's BRUIN

Microbrouwerij Dok’s uit ASSE valt opnieuw in de prijzen. Het won ditmaal op de ‘World Beer Awards’ brons met DOK's BRUIN

Image

De ‘World Beer Awards’ is een jaarlijkse wereldwijde competitie en wordt aanzien als het wereldkampioenschap van het bierbrouwen. Er worden jaarlijks per erkende bierstijl prijzen uitgereikt voor de allerbeste bieren.

 

Filip Meert en Inge Du Bois, eigenaars van Brouwerij Dok’s, reageren apetrots: “Dit hadden we echt niet verwacht als kleine brouwerij, alleen al omdat ook brouwerijen met internationale naam en faam hieraan deelnemen. Eind vorig jaar wonnen we al een eerste prijs op de ‘Brussels Beer Challenge’ en daarom besloten we het toch eens te wagen. Met het gekende resultaat: Brons voor onze DOK's BRUIN!

 

Dit is opnieuw een mooie en nu ook internationale erkenning. In tegenstelling tot bierfirma’s die hun bier elders laten brouwen doen we van grondstof tot afgewerkt product alles zelf. Onze ziel en passie steekt met andere woorden in onze flesjes, lacht Inge. In een microbrouwerij betekent dit veel manuele arbeid. Omdat we zo kleinschalig zijn hebben we geen automatisch brouw- en vulproces en moet alles meerdere keren door onze handen.

 

We zijn verheugd dat onze gamma, dat staat voor ‘lekker toegankelijk complex’, echt aanslaat. Niet alleen bij de lokale bierliefhebber, maar nu ook bij het internationaal publiek.

 

DOK’s BRUIN is een atypisch bruin bier van 6,5% met een lichte zure ondertoon en heeft een verfijnde geur van karamel en rood fruit. De smaak is volmondig en mild. Verrukkelijk bij ganzenlever of bij een heerlijk stoofpotje. Het bier is ook een lekker alternatief bij pasta met truffels. Past uitstekend bij half harde kazen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020

archief